Sjefen satte barn på utviklingshemmede Nina - kommunen droppet anmeldelse

Fem år etter ble Nina utnyttet igjen. Nå angrer kommunen dypt.

MISBRUKT: Ninas søster (bildet) reagerer sterkt på at kommunen aldri anmeldte mannen som forgrep seg på søsteren hennes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MISBRUKT: Ninas søster (bildet) reagerer sterkt på at kommunen aldri anmeldte mannen som forgrep seg på søsteren hennes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| VERDAL (Dagbladet): Etter å ha gransket kommunale sakspapirer, etterforskningsdokumenter, dom og intervjuet involverte, kanDagbladet avsløre myndighetenes oppsiktsvekkende behandling av overgrepsofferet Nina.

Mangelen på reaksjon mot overgriperen i den kommunale bedriften, har til nå verken vært offentlig kjent — eller evaluert internti kommunen.

Tidlig mistankeMannen i 40-åra ble i 2001 dømt for å ha utnyttet Ninas psykiske utviklingshemming til å ha seksuell omgang med henne. Sakenble rullet opp i år 2000, etter at en kommunalt ansatt omsorgsarbeider politianmeldte mannen.Dagbladets gjennomgang av saksmaterialet viser imidlertid at overgriperen kunne ha blitt stanset fem år tidligere.

Mannen vikarierte fra januar 1995 som arbeidsleder ved den skjermede bedriften Verdal ASVO, som er eid av Verdal kommune.

Der var Nina sysselsatt, som én av flere psykisk utviklingshemmede.

Etter noen uker fattet ansatte i det kommunale hjelpeapparatet mistanke til at arbeidslederen hadde innledet et «forhold» til Nina, går det fram av et internt notat fra Verdal kommune, som Dagbladet har tilgang til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer