Sjefen skallet ned tillitsvalgt

En trafikkleder ved transportforetaket Postens Nettlast A/S er dømt til 90 dager fengsel. Han skal ha skallet ned en hovedtillitsvalgt i Jernbaneforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette framgår av en dom i Oslo tingrett som Telemarksavisa, TA, omtalte i går.

En grillfest på Nettlasts lokaler på Alfaset i Oslo var tenkt som en hyggelig sammenkomst for et tjuetall ledere og ansatte. Men trafikklederen og tillitsmannen røk tidlig i tottene på hverandre. Sjefen mislikte klubblederens innsats i forbindelse med de lokale tariff-forhandlingene. Ifølge dommen var begge fulle på øl og brennevin og skjellsordene gjallet i verkstedhallen hvor det var rigget til med langbord.

En av deltakerne gikk imellom og trodde situasjonen var under kontroll da det plutselig smalt. Kjøresjefen hoppet opp og skallet ned tillitsmannen.

- Det svartnet for meg, forklarte tiltalte.

Tillitsmannen ble liggende bevisstløs og blødende med hodeskader. Hans lege utelukker ikke varige skader, men retten tar ikke stilling til spørsmålet.

Adm.dir. Henning Larsen i Nettlast opplyser til TA at trafikklederen fortsatt har sin jobb. Larsen mener verksted-festen var av privat karakter og selskapet ikke har vært part i rettssaken.