Sjefen snublet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg har ikke klart å venne seg til tanken på at han nå har tatt over ledelsen i Arbeiderpartiet etter Thorbjørn Jaglands ti år. Da han fikk spørsmålet etter landsmøtet, måtte han først summere opp for seg selv at han nå er partiets leder, parlamentarisk leder og statsministerkandidat, før han kunne konkludere med at han vel da også er å anse som sjef.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet fattet de forberedte vedtakene, og så et par til der Stoltenberg nettopp ikke viste at han kan være sjef. Partiets ledelse skrøt av alle vedtakene da de forsøkte å framstille landsmøtet som vellykket, men de kunne ikke underslå at som politisk utstillingsvindu var helga i Folkets Hus en fiasko. Talen til valgkomitéleder Gerd-Liv Valla var en oppsiktsvekkende bekreftelse av hvor klosset konfliktstoffet ble håndtert. Dersom dette landsmøtet var starten på en Stoltenberg-epoke i partiet, så snublet hovedpersonen inn i den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer