Sjefen som alle vil ha

Navn: Viggo Johansen Alder: 50 Yrke: Dagsrevysjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en mann fra Vålerenga. En snill mann fra Vålerenga. Han har til og med spilt på A-laget i fotball for Vålerenga og har gjort karriere i aviser og fjernsyn, men nå ber han om trøbbel. Hvorfor, Viggo Johansen?

Som Johansen selv kanskje ville ha formulert seg som reporter i Dagsrevyen. Han var reporteren som snakket til bildene. Direkte, lettfattelig og ganske effektfullt. Han kom med en ny dramaturgi på norske fjernsynsskjermer og ledet oss seere bevisst til intervjuobjektet eller saken. - Bak denne døra... sa Johansen mens kameraet zoomet inn på ei dør med et direktørnavn. Han ble et friskt pust i Dagsrevyen, som til tider var preget av åndenød og trange slips. Helt til alle andre snakket akkurat som ham, og da forsvant han til TV2 i Bergen. Nå er han tilbake i Dagsrevyen som sjef, og han ber altså om trøbbel. For han sier høyt at han vil modernisere NRKs nyhetssendinger.

Den tidligere Brussel-korrespondenten sier at Dagsrevyen må ta hensyn til seernes interesse, at mye av utenriksstoffet bør gå i andre programmer og at nyhetsformidlingen fra Marienlyst også må være noe for hjertet og magen, ikke bare hodet. Og da får vi selvfølgelig et ramaskrik fra alle som mener de har så forbanna gode hoder. Og sjefen for Dagsrevyen kan da ikke komme her og komme her. Det er ikke hans dagsrevy. Den er vår.

Og det er kanskje det han vet så inderlig godt. Dagsrevyen tilhører det norske folk, men bare så lenge den tilfredsstiller det samme folkets nysgjerrighet. Og derfor har det skjedd en stadig modernisering av nyhetsformidlingen i landets dominerende nyhetskanal. Det er lenge siden Dagsrevyen gikk på Fiskeribølgens frekvenser. Nå rapporterer de om drap og kriminalitet, noe som var bannlyst i statskanalen i 30 år. Men da Johansen sa han ville flytte sendetida, fikk han munnkurv.

Viggo Johansen har bidratt til mye av fornyelsen i norsk fjernsyn, men er selv opprinnelig avismann. Fra A-pressen og Dagbladet. Han kan gå rett fra stortingsstudio til kommentatorboksen på Bislett uten å blunke. Han kan brukes til alt, og blir det. For hver gang en sjef må gå i NRK, kommer Viggo. Fordi han er dyktig, og kan glatte over motsetninger mellom mennesker med lett overutviklet ego. Dessuten har han denne uimotståelige kombinasjonen av beskjedenhet og sjarm.

Og han er ingen viktigper. De er det mange av i presse og kringkasting, og det er de som kjemper for det de kaller viktige saker. Dyktige journalister lager gode saker.