Sjefen spanderer sydentur

JØKELFJORD (Dagbladet): De 22 ansatte på Jøkelfjord Laks tar med ektefeller og barn på solferie til Gran Canaria. Sjefen betaler regninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gavmilde ledelsen gjør dette for å beholde motiverte medarbeidere og glade lakser i bedriften.

- Akkurat nå synes vi at vi jobber i verdens beste bedrift. Det er flott å bli satt skikkelig pris på, sier Jan Otto Kaino.

Sammen med kona Lena Paulsen og sønnen Daniel André (4) skal Jan Otto nyte sol og strandliv i idylliske Arguinegumn på Gran Canaria. Hver voksen betaler en egenandel på 1000 kroner. Resten av reisen og oppholdet betales av bedriften. Vanligvis koster en sydentur fra Tromsø et sted mellom 7000 og 10000 kroner per person.

Sjefen blir med

Totalt setter et følge på 53 personer - blant dem 20 barn - fra vesle Jøkelfjord i Nord-Troms seg på flyet i Tromsø. Turen går direkte til sol og varme i Spania.

- Reisen finner sted i januar, vi skal være borte i 14 dager. De ansatte fikk tilbudet allerede i april og det var sjølsagt ikke nei i deres munn, forteller daglig leder i Jøkelfjord Laks, Arne Evensen.

- Vi drar bort på den mørkeste tida av året. Det passer helt perfekt. Januar er en stille periode i vår bransje. Og en elendig sommer med masse regn og gråvær gjør jo ikke reiselysten mindre, sier Jan Otto Kaino til Dagbladet.

Høye priser har gjort oppdrettsnæringa gullkantet - og mange selskaper og oppdrettsbaroner langs kysten tjener store penger.

- I Jøkelfjord er selskapet lokalt eid. Vi er fire aksjonærer som alle bor i området. Overskuddet vårt havner ikke på Aker Brygge. Om det hadde gjort det, ville det vel neppe blitt noen sydentur for de ansatte i en nordnorsk fjordtarm, tror Arne Evensen.

Også Jøkelfjord Laks tjener store penger, i fjor hadde bedriften et svært godt år og en omsetning på 60 millioner kroner.

- Dyktige folk

- Det koster oss rundt en halv million kroner å sende de ansatte og familiene deres til Syden. Men det er vel anvendte penger.

- På hvilken måte?

- Hva er vel bedre enn topp inspirerte og fornøyde medarbeidere? De har jo stått på og gjort en god jobb, skapt et overskudd og fortjener en påskjønnelse. Dessuten: Vi vil gjerne beholde dyktige folk, sier Evensen.

- Nei, man får jo ikke akkurat lyst til å slutte når sjefen kommer med slike tilbud, sier Jan Otto Kaino.

<B>GLADE LAKSER:</B> Det har ikke akkurat vært Syden-temperaturer i Troms-bygda Jøkelfjord i sommer. Derfor smaker en gratis sydentur ekstra godt for (f.v.) Kris Kaino på pappa Jan-Otto Kainos skuldre. Synne med pappa Robert Jørgensen, Lene Paulsen, Gro Mette Thomassen og Alf Johnny Kaino.