IKKE BARE ADMINISTRASJONSSJEFEN:  Nå er det ikke bare avgått administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonsnemnd som blir gransket av ledelsen i Helsedirektoratet. Også hennes permitterte, tidligere sjef, direktør Per Haugum, skal granskes for økonomisk rot i forbindelse med at han leverte inn sin advokatbevilling på 90-tallet. FOTO: KJERSTI HALVORSEN, SCANPIX.
IKKE BARE ADMINISTRASJONSSJEFEN: Nå er det ikke bare avgått administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonsnemnd som blir gransket av ledelsen i Helsedirektoratet. Også hennes permitterte, tidligere sjef, direktør Per Haugum, skal granskes for økonomisk rot i forbindelse med at han leverte inn sin advokatbevilling på 90-tallet. FOTO: KJERSTI HALVORSEN, SCANPIX.Vis mer

- Sjefen til Løberg tiet om økonomisk rot

Nå granskes også direktør Per Haugum. Leverte inn advokatbevilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Direktør Per Haugum i SAFH skal, ifølge fungerende helsedirektør Bjørn Guldvog, ikke ha fortalt om uryddige økonomiske forhold da han ble ansatt.
Nå vil også han bli gransket av Helsedirektoratet.

Samme dag som avsløringen av at administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) jukset med CV og utdanningspapirer, valgte Haugum å ta kontakt med fungerende helsedirektør Bjørn Guldvog.

Liv Løbergs mann, sikkerhetssjef Gerrit Løberg i Stortinget, sa til Dagbladet tidligere i dag at han er like sjokkert som alle andre over at kona har jukset med CV'en

- Haugum ga hittil ukjente opplysninger om at han i 1993 leverte inn sin advokatbevilling og at han fikk den tilbake i 1998.
- Undersøkelser vi har foretatt hos Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har vist at han gjorde dette på grunn av økonomiske forhold som kan ha vært kritikkverdige, sier Guldvog til NTB.

Han har varslet at alle forhold rundt Liv Løbergs arbeid i Statens autorisasjonskontor skal granskes  - inkludert hvordan det var mulig å slippe gjennom med falsk CV.

- Burde ha fortalt Forholdene ble aldri straffeforfulgt og skal i dag være oppgjort. Det var i en vanskelig periode med sykdom i familien hvor dette skal ha skjedd. I 2000 ble Haugum ansatt i SAFH. På den tiden var det Helsetilsynet som hadde ansvaret for virksomheten, men ingen i ledelsen der skal ha hatt kjennskap til opplysningene.

- Opplyste Haugum om dette da han ble ansatt i SAFH?

- Nei, det tror jeg ikke han gjorde. Dette er helt nye opplysninger for oss. Jeg tror han burde ha fortalt om dette, sier Guldvog som ikke kan si om historien vil få noen konsekvenser for Haugum.

Frivillig permisjon NTB forsøkte fredag kveld å få en kommentar fra Per Haugum, men han ønsket ikke å snakke med pressen.

Per Haugum er i en tre måneder lang frivillig permisjon mens SAFH er under gransking for alvorlig brudd på rutinene.
Granskingen startet etter at det i en politirapport ble avslørt at mange helsearbeidere med utdanning fra utlandet uriktig har fått autorisasjon fra SAFH til å jobbe i norsk helsevesen.

- Det er helt åpenbart at han, underveis i denne prosessen, burde ha fortalt oss om dette, sier Guldvog.
(NTB).