GENERØS: Li Jinyuan bestemte seg for å ta med seg over halvparten av sine 12 000 ansatte på en luksusferie til Paris i anledning selskapets 20-årsjubileum. Her i Nice. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB SCANPIX
GENERØS: Li Jinyuan bestemte seg for å ta med seg over halvparten av sine 12 000 ansatte på en luksusferie til Paris i anledning selskapets 20-årsjubileum. Her i Nice. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB SCANPIXVis mer

Sjefen tok med seg 6400 ansatte på luksusferie til Frankrike. Regninga? 278 millioner kroner

Årets sjef?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke mye som er en større klassiker enn det å klage litt over sjefen når man står og henger rundt kaffemaskinen eller på pauserommet.

Men denne gjengen fra Kina har det ikke like lett når de skal komme fram til hvorfor deres overordnede er en hoven slavedriver.

Li Jinyuan bestemte seg nemlig for å ta med seg over halvparten av sine 12 000 ansatte på en luksusferie til Paris i anledning selskapets 20-årsjubileum. Det skriver International Business Times.

140 hoteller Jinyuan, milliardæren som eier Tiens Group, tok med seg 6400 ansatte til Paris for å se de store severdighetene som Eiffeltårnet og Louvre. Han måtte booke 140 hoteller (!) for å få plass.

Deretter bar det sørover til den franske rivieraen med høyhastighetstoget TGV før hele hurven ble innlosjert på ekstravagante hoteller i Monaco og i Cannes.

Ferieeventyret endte på strandpromenaden i Nice der arbeiderne til Jinyuan gikk sammen om å lage verdens lengste menneskeskapte frase: «Tien's dream is Nice in the Côte d'Azur».

Regnestykket Independent presenterer tilsier at delegasjonen, som er den største som noen gang har besøkt Frankrike, vil ha lagt igjen omlag 278 millioner norske kroner når de reiser tilbake.

Men når alt kommer til alt har Jinyuan råd til det. Ifølge Forbes er han nemlig Kinas 24. rikeste mann, og kan vise til en formue på småpene 14 milliarder norske kroner.

Lønsskutt på 90 prosent
Jinyuan er ikke den eneste arbeidsgiveren som har klart å innynde seg hos sine ansatte den siste tiden. Selv om Dan Price også gjorde sitt da han kunngjorde for sine ansatte at han ville kutte sin egen lønn med 90 prosent for at arbeiderne i selskapet Gravity Payments skulle få en lønnsøkning.

I midten av april samlet han hele arbeidsstyrken og fortalte dem at alle som har en mindre årslønn enn 560 000 kroner vil få en årlig lønnsøkning på 40 000 kroner i året. Alternativt vil de umiddelbart tjene 400 000 i året for deretter å få en årlig økning. 

REKORD: Ferieeventyret endte på strandpromenaden i Nice der arbeiderne til Jinyuan gikk sammen om å lage verdens lengste menneskeskapte frase: «Tien's dream is Nice in the Côte d'Azur». Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/NTB Scanpix
REKORD: Ferieeventyret endte på strandpromenaden i Nice der arbeiderne til Jinyuan gikk sammen om å lage verdens lengste menneskeskapte frase: «Tien's dream is Nice in the Côte d'Azur». Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/NTB Scanpix Vis mer

Dette avhengig av hva som gir størst økning. Det skrev New York Times.

Ikke overraskende brøt de frammøtte ut i spontan applaus.

Lønnskutt Målet for Price er at alle de ansatte skal ha en årslønn på 560 000 i året da en ny undersøkelse fra Princeton i USA viser at dette er det øvre taket for hva som gjør et menneske lykkeligere. Tjener man mindre enn dette, vil større økonomiske muskler ha en stor innvirkning på livskvaliteten.

Selv tar han et lønnskutt fra svimlende åtte millioner kroner i året ned til 560 000 for å finansiere lønnsøkningene. Han sier at det er en risiko, men at det er en risiko han er villig til å ta.

- Lønna mi er markedsbasert på hva det vil koste å erstatte meg, og på grunn av dette har ledere en avsindig høy lønn. Jeg tjener utrolig mye, sier Price ifølge Independent.

140 HOTELLER:  Jinyuan, milliardæren som eier Tiens Group, tok med seg 6400 ansatte til Paris for å se de store severdighetene som Eiffeltårnet og Louvre. Han måtte booke 140 hoteller (!) for å få plass. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB SCANPIX
140 HOTELLER: Jinyuan, milliardæren som eier Tiens Group, tok med seg 6400 ansatte til Paris for å se de store severdighetene som Eiffeltårnet og Louvre. Han måtte booke 140 hoteller (!) for å få plass. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB SCANPIX Vis mer