HALVANNEN GANG OPP: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har gjort det skarpest i lederlønnøkninger i statseide selskaper de siste årene. Her under en alvorstynget forklaring på Telenors mobilkollaps nylig. Foto: Morten Holm / Scanpix
HALVANNEN GANG OPP: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har gjort det skarpest i lederlønnøkninger i statseide selskaper de siste årene. Her under en alvorstynget forklaring på Telenors mobilkollaps nylig. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Sjefene i statlige selskaper leder lønnsfest

- Vår beskjed er tydelig. De skal ikke være lønnsledende, sier Trond Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statlige selskaper som Telenor, Statoil. Norsk Hydro og Yara leder an i økningen av lederlønninger blant de største selskapene på Oslo.

Dette er i strid med myndighetenes målsetting.

VG har kartlagt hva de største selskapene på børsen betalte sine toppledere i lønn og frynsegoder fra 2007 til 2010.

Så godt som alle lederne har sikret seg en langt bedre lønnsutvikling enn vanlige lønnsmottakere.

Statoil-sjef Helge Lund økte sin samlede inntekt fra 8 millioner til 11 millioner kroner, en økning på 38 prosent.

Telenor økte Jon Fredrik Baksaas' inntjening med 149 prosent til 18,4 millioner kroner i fireårsperioden.

Svein Richard Brandtzæg i Hydro tjener noe mindre enn sin forgjenger Eivind Reiten, da sistnevnte tjente godt på et avsluttet aksjeprogram under sammenslåingen med Statoil i 2007.

Men selskapet ligger på topp blant de største børsselskapene - totalt mottok Brantzæg og Reiten 49,7 millioner kroner fra 2007 til 2010.

13 prosent En vanlig industriarbeider hadde en lønnsutvikling på 13 prosent i perioden. Bare hos Norsk Hydro og privatkontrollerte Subsea 7 har toppsjefen hatt svakere lønnsutvikling enn dette.

Næringsminister Trond Giske sier til VG at han er trygg på at tendensen skal snus i selskapene staten eier over halvparten av, men sier han ikke har noen garanti for det der hvor staten har mindre andeler.

- Det er gjort noen veldig gode fremskritt, blant annet at opsjonsordningen nå er borte. Vår beskjed er tydelig, at de statseide selskapene ikke skal være lønnsledende, sier han.

(NTB).