SMAKFULLT? Dette er maten ved et norsk sykehus, som muligens er bedre enn den mannen til Gillian Wallace fikk. Foto: NTB Scanpix 
SMAKFULLT? Dette er maten ved et norsk sykehus, som muligens er bedre enn den mannen til Gillian Wallace fikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjefene på sykehuset spiste maten i ei uke. Så endret de menyen

Etter tre måltider per dag forsto de at smaken ikke holdt mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen til Gillian Wallace var innlagt ved Ottawa sykehus. Etter at en venn hadde beskrevet speileggene han fikk servert som en «gul puck av tristhet», tok Wallace affære og sendte brev til sykehusledelsen, nærmere bestemt administrerende direktør Jack Kitts.

I brevet kalte hun maten frastøtende og ba Kitts fikse det.

Det er den kanadiske avisa Ottawa Citizen som først omtalte saken.

Enige i vurderingen

Kanskje litt overraskende fikk hun svar litt etter. Jack Kitts takket for henvendelsen og opplyste om at ledelsen var helt enige.

«Vårt lederteam har nylig spist sykehusmat i en uke, og er enige med din observasjon om at vi må forbedre presentasjonen og smaken.»

Sykehuset lager en million måltider hvert år, til rundt tusen pasienter om dagen. Mange har allergier og får dermed tilpassede retter.

Ansvarlig for matservice ved sykehuset Kevin Peters sier til Ottawa Citizen at de er i gang med et program for sunnere mat, og at på sikt vil pasientene både kunne få et større utvalg og større fleksibilitet på tidspunkt.

Men han medgir at det at ledelsen spiste tre måltider om dagen i ei uke gjorde at det sank inn at maten de serverte var smakløs, institusjonell og ikke noe folk vanligvis ville spist.

Krydres ved senga

- Tradisjonen har vært å lage den uten sterke smaker og la folk krydre den ved senga, sier Peters.

Han påpeker til den kanadiske avisa at smakløsheten gjorde at folk ikke oppfattet maten som næringsrik, noe som er feil.