GIR BORT AKSJER: Hamdi Ulukaya, sjef for yoghurtselskapet Chobani, kunne tirsdag meddele at de ansatte får akseandeler verdt millioner av kroner. FOTO: JOSHUA LOTT / AFP
GIR BORT AKSJER: Hamdi Ulukaya, sjef for yoghurtselskapet Chobani, kunne tirsdag meddele at de ansatte får akseandeler verdt millioner av kroner. FOTO: JOSHUA LOTT / AFPVis mer

Sjefens generøse påfunn gir de 2000 ansatte over én million kroner hver

Vil dele suksessen de ansatte har hjulpet til med å bygge opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen bak det amerikanske yoghurtmerket Chobani kan nok stå i fare for å bli omtalt som verdens beste sjef.

I alle fall blant sine egne ansatte.

Tirsdag morgen fikk de vite at Hamdi Ulukaya hadde bestemt seg for å dele ti prosent av selskapets aksjer med dem. Og jo lengre de har vært ansatt, jo flere aksjeandel får de. 

Ifølge New York Times ble selskapets verdi estimert til å ligge mellom 25 og 40 milliarder norske kroner i 2014.

For de 2000 ansatte kan aksjetildelingen i gjennomsnitt tilsvare minimum 1,2 millioner kroner per person. 

- Jeg har bygget opp noe jeg aldri hadde trodd at kom til å bli en så stor suksess, men jeg kan ikke tenke meg Chobani bli bygget opp uten alle disse menneskene, uttalte Ulukaya til New York Times etter kunngjøringen. 

Sjefen håper at aksjegaven kan bidra til en enda sterkere arbeidsvilje blant de ansatte. 

New York Post skriver imidlertid at flere med god kjennskap til saken mener at gesten angivelig er et forsøk på å svekke aksjeandelen til TPG - et privatkapital-selskap som i 2014 tilbød Chobani et lån på omlag seks milliarder kroner.

Lånet ga TPG anledning til å kjøpe opp 20 prosent av Chobani-aksjene. Å gi bort ti prosent av aksjene til de ansatte skal dermed føre til at TPGs andel regnes ut fra de 90 resterende prosentene. 

- Selskapet avviser dette, og TPG vil avvise det også, sa Michael Gonda, talsmann i Chobani til New York Post på tirsdag.