Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefer fengslet for sexmobbing

Den kvinnelige selgeren ble kløpet i brystvortene og truet og gjentatte ganger sexmobbet. Nå har de to britiske ledere fått strenge fengselsstraffer -og blitt utskjelt av dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To briter har fått fengselsdommer på 12 og 21 måneder for seksuell mobbing av en en kvinnelig selger. Kvinnen ble først plaget av sin mellomleder.

Kvinnen omtalte flere episoder av seksuell mobbing i retten. En gang la lederen henne over en pult og simulerte sex med henne. En annen gang la han henne på gulvet, dro opp skjørtet hennes og kalte henne en «fet og stygg boms». Begge gangene var mannlige kolleger til stede, så på og lo.

Etter den siste episoden gikk hun til mellomlederens sjef for å klage.

- Han ble så sint at jeg trodde han ville sparke meg, sa hun i retten.

Etter klagen sendte sjefen ut et memo til hele kontoret, som førte til at hun ble totalt sosialt isolert på jobben. Ingen ville snakke med henne.

Kvinne opplevde deretter at sjefen hun hadde klaget til fortsatte den seksuelle plagingen hans underordnede hadde begynt. Han kløp henne stadig bak og i brystvortene.

- Du er akkurat som kona mi, altfor følsom. Slikt skjer på kontorer, sa han blant annet. Flere ganger forsøkte han også å true henne til å slutte i jobben.

Dette er første gang britisk rett har fengslet noen for seksuell trakassering. Mennene er avbildet og omtalt med fullt navn i lørdagens The Mirror, sammen med kommentarer fra likestillingsgrupper og fagbevegelse, som roser dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media