Sjefer suspendert etter kjøtt-tabbe

ICA-butikk i Bergen solgte over 100 kilo gammel kjøttdeig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både butikksjefen og ferskvaresjefen ved ICA Maxi Åsane i Bergen er suspendert fra stillingene sine. Bakgrunnen er at butikken solgte over 100 kilo gammel kjøttdeig.

Det var på et uanmeldt tilsyn onsdag at Mattilsynet oppdaget rutinesvikten. Kjøttdeigen hadde holdbarhetsdato til 12. desember, men var blitt påført holdbarhet til 14. desember.

– For dårlige rutiner

Seksjonssjef i Mattilsynet Aslaug Sandvin sier dette ikke skal skje.

– Butikken har hatt for dårlige rutiner for merking av kjøttdeig, og vi vil nå følge opp med flere tilsyn, sier Sandvin til NTB. ICA har nå startet intern gransking av saken, og butikken i Bergen har hentet inn ny butikksjef.– Jeg er i Bergen for å ivareta driften midlertidig. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier regionsjef for ICA Maxi, Peder Skytte Rasmussen til NRK.

Feilmerking også i Sverige Avsløringen av feilmerkingen i Bergen skjer bare en uke etter at en identisk sak dukket opp hos samme kjede i Sverige. Et svensk dokumentarprogram avslørte at ICA-butikker systematisk har forlenget best før-datoen på kjøttprodukter.ICA Maxi i Åsane har fått pålegg om å utbedre sin egenkontroll slik at dette ikke skjer igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer