Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjeflegen sier opp i protest

Sjeflege Jørgen Jonsbu ved Sentralsykehuset i Akershus sa i går opp jobben sin. Etter det Dagbladet kjenner til, er oppsigelsen en ren protest mot måten Akershus fylkeskommune driver det kriserammede sykehuset på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går informerte Jørgen Jonsbu selv sine ansatte om at han nå forlater jobben som sjeflege ved SiA. Det er uklart om han går med umiddelbar virkning.

- Det stemmer at jeg har sagt opp, men jeg ønsker ikke å gå inn på årsakene til dette eller om det skjer umiddelbart, sier en ordknapp Jonsbu til Dagbladet.

Ifølge flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med, er det den uholdbare arbeidssituasjonen ved sykehuset som er en av hovedårsakene til at Jonsbu nå har trukket seg fra jobben som sjeflege. Mangel på forståelse og gehør fra Akershus fylkeskommune om krisesituasjonen ved skandalesykehuset skal til slutt ha skapt en umulig arbeidssituasjon også for sjeflegen.

Oppsigelse

Sykehusdirektør Yngve Haugstvedt, som selv skal forlate SiA, bekrefter at Jonsbu har sagt opp:

- Det stemmer at Jonsbu har levert sin oppsigelse. Jeg beklager veldig sterkt at han gjør det, men ønsker ikke å kommentere saken ut over dette, sier sykehusdirektør Yngve Haugstvedt til Dagbladet.

Verken Haugstvedt, som har sin siste arbeidsdag ved sykehuset 20. februar, eller Jonsbu ville i går gå inn på årsaken til at sjeflegen har sagt opp.

- Det får Jonsbu selv svare på, sier Haugstvedt i en knapp kommentar.

- Ingen kommentar, sier Jonsbu. Han vil nå gå tilbake til jobben som overlege ved medisinsk avdeling ved Sentralsykehuset i Akershus.

Fremdeles krise

Både ledelsen og ansatte ved SiA har gått igjennom to tøffe uker etter at Dagbladet satte søkelyset på den alvorlige ressurskrisen ved sykehuset. Manglende ressurser gjennom flere år har omgjort SiA til et sykehus der skandalene har stått i kø. Kapasitetsproblemene og pleiermangelen har blant annet ført til at flere pasienter har dødd i respiratorkø.

I et forsøk på å rette opp skadene ble sykehuset i forrige uke tildelt 68 millioner kroner i en krisepakke fra Akershus fylkeskommune. Men det har ikke løst hovedproblemene ved sykehuset: sykepleiermangelen.

Bare den siste uka er det blitt stoppet 11 store operasjoner fordi det ikke er kapasitet på intensivavdelingen. Sykepleierne ved sykehuset er utslitt, og noen har jobbet opptil 400 timer overtid så langt i år. Nå blir Arbeidstilsynet trukket inn for å se på forholdene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!