Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjeføkonom: - Norges Bank kan senke renta

- Det er bare Norges Bank som holder igjen en rentereduksjon nå. Når sentralbanken løsner på bremsen, vil det kortsiktige rentenivået falle, mener sjeføkonom Nils Terje Furunes i Sparebanken Nor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han viser til at de langsiktige pengemarkedsrentene på i går nådde det laveste nivået siden 1985, og mener det er et uttrykk for at markedet forventer lavere korte renter og lavere inflasjon.

- De lave langsiktige obligasjonsrentene er en tillitserklæring til norsk økonomi på sikt, sier Furunes til Finansavisen.

- I fjor høst skulle vi bruke rentene for å stabilisere kronekursen, men nå innser de fleste at det er oljeprisen som er den viktigste faktoren for krona, og den har man ikke kontroll over. Nå bør vi la økonomien kjøle seg passe ned, og så senke renta. Kronekursen er nesten uvesentlig, mener han.

Sjeføkonomen i Sparebanken Nor mener et passende tidspunkt for rentekutt vil være i forkant av lønnsoppgjøret, skriver Finansavisen.

Senior valutaanalytiker i DNB Markets John Einar Tørklep mener derimot at resepten ikke er så enkel.

- Det er nervøsitet i aksjemarkedet som får investorer til å rømme fra aksjene inn i obligasjoner. Det forklarer de rekordlave i langsiktige rentene internasjonalt, mener han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling