Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefs-gutta fant summetonen

Her står Nordens nye tele-pamper. Tormod Hermansen, påtroppende konsernsjef, og Jan Stenberg, ny styreleder, i det som blir en av Europas ledende telegiganter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye selskapet får mer enn 50000 ansatte og 75 milliarder kroner i årlige driftsinntekter. Nå går de to konsernene løs på en åtte ukes forlovelsestid for å lete etter skjulte feil og mangler hos hverandre. Dersom prøven bestås, blir den endelige avtalen underskrevet til sommeren. I mars skal avtalen behandles i Stortinget og den svenske Riksdagen. Slik det ser ut i dag, vil den få tilslutning begge steder.

- Mistet aldri troen

- Dette samarbeidet er en nødvendighet og det har jeg aldri mistet troen på, sa en glisende konsernsjef in spe da han ankom SAS Radisson Hotell på Gardermoen i går kveld. Hermansen kom sammen med hele ledelsen i det som skal bli det nye gigantiske nordiske teleselskapet. Tidligere på dagen var de i Stockholm og holdt pressekonferanse. Siden regjeringen i fjor satte foten ned for det svensk norske telesamarbeidet har Tormod Hermansen og mange med ham jobbet i det stille for omsider å få en avtale i havn. Samtalene mellom Telenor og Telia ble for alvor tatt opp igjen i juni og selve intensjonsavtalen begynte å ta form i desember. Da hadde flertallet på Stortinget vedtatt å delprivatisere Telenor.

Smilende tele-konge

Mannen med det største gliset på Gardermoen i går kveld var uten tvil Tormod Hermansen, som etter mange års seig og iherdig kamp kan stikke av med konsernsjef-tittelen og en årlig lønn trolig på om lag 5 millioner kroner. - At jeg ble konsernsjef er bare et uttrykk for den balansen som måtte være mellom de to selskapene. Hovedkontoret blir i Stockholm, med meg som leder, sier Hermansen til Dagbladet. Da samarbeidsplanene ble brutt i fjor skulle svenskene ha en arbeidende styreformann. Det står ikke i denne intensjonsavtalen. - Denne avtalen var det mange mennesker som var avhengige av at vi fikk til. Dette er mulig den eneste muligheten for at de to statseide selskapene skal kunne overleve i et stadig tøffere telekommunikasjonsmarked. Alternativt kunne det samme ha skjedd med oss som det skjedde med det danske teleselskapet som er kjøpt opp av amerikanere. Det ville hverken Norge eller Sverige ha godt av, sier Hermansen. - Foretningsmessig og samfunnsmessig er denne sammenslåingen viktig. Sammen kan vi nå bli en ledende europeisk teknologibedrift. # STILLE JUBEL: Nåværende konsernsjef i Telenor Tormod Hermansen og styreleder i Telia Jan Stenberg var preget av stundens alvor på Radisson SAS hotell på Gardermoen i går. De blir henholdsvis konsernsjef og styreleder i det nye norsk/svenske teleselskapet. # Foto: ESPEN RØST«Jeg mistet aldri troen» Tormod Hermansen, konsernsjef # Se også kommentar side 2

STILLE JUBEL:</B> Nåværende konsernsjef i Telenor Tormod Hermansen og styreleder i Telia Jan Stenberg var preget av stundens alvor på Radisson SAS hotell på Gardemoen i går. De blir henholdsvis konsernsjef og styreleder i det nye norsk/svenske teleselskapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media