Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefsetterforsker gjorde nye undersøkelser i kveld

- Nå tar de seg god tid for å nagle en person til selve drapet, sier etterforskningsveteran Finn Abrahamsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): Fire dager etter at Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept og dumpet i den fasjonable bygården Seaford Court, pågikk det i kveld fremdeles omfattende etterforskning i bygningen.

Sjefen for det 10-15 mann store teamet av tekniske etterforske som har saumfart funnstedet og andre deler av gården fortsatte i dag jobbingen i hovedsak på egenhånd, i heldekkende hvit kjeledress med hansker og fotposer. I løpet av dagen fylte politiet opp flere nye bevisposer med gjenstander som skal undersøkes nærmere i politiets laboratorium.

- Jeg kan ikke kommentere noe, sier åstedseksperten.

Samtidig var flere taktiske etterforskere i sivile klær på plass i Great Portland Street og gjorde nye undersøkelser, etter det Dagbladet.no forstår var etterforskningsleder Jessica Wadsworth blant dem.

- Naboene treffer sjelden hverandre

Det enorme omfanget av politiets tekniske undersøkelser gir grunn til å tro at selve drapshandlingen også ble begått et sted i bygningen. Martine skal ha blitt funnet i et anslagsvis 15 kvadratmeter stort søppelrom i kjelleren. Om hun ikke ble med dit frivillig, kan det innebære at hun ble fraktet dit etter drapet fra en av etasjene over.

- Det går trapper ned til kjelleren fra korridoren på grunnplanet, og man må gjennom et par dører før man er nede i søppelrommet, sier en beboer til Dagbladet.no.

Ifølge ham nyter leietakerne stor diskresjon i måten bygningen er lagt opp på, og naboene ser lite til hverandre om de ikke tilfeldigvis støter på hverandre i inngangspartiet. Beborne er velbemidlet selv etter vestkantstandard i London.

image: Sjefsetterforsker gjorde nye undersøkelser i kveld

- En slektning betaler leia for meg, ellers ville jeg aldri i verden hatt noen mulighet til å bo her, sier den unge Seaford Court-leietakeren.

Han var bortreist da det gruoppvekkende drapet skjedde, og kan ikke huske å ha sett noen som passer til beskrivelsen på det etterlyste vitnet.

- Flytting av lik kan etterlate viktige spor

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen har hatt oppsyn med en rekke kompliserte drapssaker i Oslo, og mener londonpolitiet nå gjør alt for å få på plass alle brikkene i puslespillet rundt drapet på Martine.

- Det er naturlig å tro at drapsstedet er i en av leilighetene i bygården, og at gjerningsmannen så har flyttet liket ned i kjellerrommet. Om det er riktig, hadde politiet plutselig to sentrale åsteder å jobbe med da kvinnen ble funnet. Samtidig vil heishus, trappeløp og andre fellesområder bli sjekket grundig i en slik sammenheng. Vi har hatt flere kjente drap i Oslo der vi har jobbet veldig lenge med å finne transportveien gjennom bygget fra selve åstedet, sier etterforskningsveteranen til Dagbladet.no.

Han følger Martine-saken tett gjennom mediene.

- Hvis det skulle vise seg å være en beboer som er drapsmannen, vil politiet sette i gang et svært omfattende arbeid for å knytte denne personen til selve liket. Det er essensielt om han har bodd på åstedet, da etterforskerne må skille vanlige spor han har etterlat seg i dagliglivet fra de som kan knyttes til drapshandlingen, forklarer Abrahamsen videre.

Centimeterarbeidet i rommet der avdøde ble funnet og eventuelt på selve åstedet er det som kan gjøre det umulig å bortforklare hendelsesforløpet for den eller de som står bak når en pågripelse skjer.

I SIVIL: Etterforskningsledelsen på vei ut fra leiligheten i fasjonable Seaford Court der Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept for fire dager siden. Foto: Harald Klungtveit/ Dagbladet.no
I SIVIL: Etterforskningsledelsen på vei ut fra leiligheten i fasjonable Seaford Court der Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept for fire dager siden. Foto: Harald Klungtveit/ Dagbladet.no Vis mer

- Det kan blant annet være snakk om å dekke hele rom med folie for å finne fotavtrykk og annen tidkrevende jobbing, tror den norske eksperten.

Han understreker at avgjørende spor også kan finnes på Regent\'s College der både drapsofferet og minst ett sentralt vitne studerte.

- Personlige garderobeskap, og ikke minst PCer er viktige å få undersøkt, sier Abrahamsen.

Tause toppadvokater

Det er ennå ukjent hvor den ettersøkte medstudenten Farouk Abdulhak (21) befinner seg og hvordan han forholder seg til den internasjonale etterlysningen av ham.

- Det er åpenbart at vi ønsker å komme i kontakt med dette vitnet, sier en talsmann for Scotland Yard til Dagbladet.no, uten å ville si noe om hvordan politiet nå jakter på det som kan vise seg å bli en drapsmistenkt.

Alt tyder på at Farouk dagen etter drapet tok fly til Jemen, der den styrtrike faren, forretningsmagnaten Shaher Abdulhak har hovedkvarteret sitt.

Gjentatte henvendelser fra Dagbladet.no til Shahers stjerneadvokater i firmaet Peters & Peters per telefon, epost og ved oppmøte i resepsjonen i London har forblitt ubesvarte i dag.

- Familien venter på mer informasjon om saken, og vil være helt klare på at de ikke vil assosiere seg med noen familiemedlemmer som har gjort noe galt, uttalte en ikke navngitt talsperson for familien til Yemen Post.

Abdulhak-familien uttrykkte samtidig sine kondolanser til drapsofferets pårørende, uavhengig av hvem som måtte stå bak.

Forferdelig uke for familien

I London var i dag Martines familie blant annet på besøk i leiligheten der 23-åringen bodde sammen med to venninner inntil hun brått ble revet fra dem sist helg.

I går valgte hele familien å bli med på den juridisk påkrevde identifiseringen av avdøde, mens representanter for familien også deltok på en minnestund i den norske sjømannskirken i London senere på kvelden.

- Jeg skal ikke prøve å finne noen mening i dette, det tror jeg ikke er mulig, sa sjømannsprest Thorbjørn Holt etter å ha tilbragt store deler av uka med den sorgtyngede Nesøya-familien.

Den norske ambassaden opplyste i dag tidlig til Dagbladet.no at familien har gitt yttrykk for at de snart vil reise hjem til Norge. De pårørende må trolig vente en lengre periode på å få den avdøde 23-åringen bisatt, da politiet i London trolig vil avvente utleveringen av juridiske årsaker.

DREPT: Den norske studenten Martine Vik Magnussen 23) ble funnet død søndag.
GRANSKER FUNNSTEDET: Sjefen for politiets tekniske team foretok også i dag undersøkelser i leiligheten der Martine Vik Magnussen ble funnet død.
SØPPEL:Åstedsundersøkelsene begynte da 23-åringen ble funnet søndag. Her går politiet gjennom alt søppelet i bygningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media