Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefshomse vil bli pappa

Sveriges mest kjente homse, forfatteren og stand up-komikeren Jonas Gardell, ønsker seg barn med samboren Mark Levengood. Han ler av Dagbladet når vi spør ham hvordan han har tenkt å få til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva sier du? Vet du ikke hvordan man lager barn?

- Jo, men hvordan skal du og Mark lage barn?

- Nei, sant det. Mitt problem er Mark. Hør her, jeg har aldri spurt om lov til noe i hele mitt liv, og jeg har ikke tenkt å spørre om lov nå. Alt jeg krever er kjærlighet og respekt. Og til de som ikke liker meg eller det jeg står for, sier jeg «Shut up and suck!», sier Jonas Gardell. Favorittuttrykket har han plukket fra en «pårrfilm».

Super-populær

Tirsdag kveld opptrådte den populære stand up-komikeren og forfatteren på restaurant Dan Turéll i Oslo. Det kom et par hundre mennesker. I Sverige er han midt i en utsolgt turné for 60 000 mennesker.

For Gardell er en populær herre over Kjølen.

- Noen gjennomførte en meningsmåling for en stund siden, da kom jeg på samme plass som Astrid Lindgren og kronprinsesse Victoria. Three queens in a row! sier Gardell frydefullt.

Rikshomser

I mange år var Jonas Gardell og hans samboer Mark Levengood nærmest Sveriges rikshomser. I dag er de forbigått av ekteparet Efva Hatling og Eva Dahlgren. Men Gardell og Levengood «giftet» seg hjemme på kjøkkenet allerede i 1988, flere år før Sverige fikk en partnerskapslov.

- Da debatten gikk om partnerskap, brukte pressen oss som eksempel - «Hvorfor skal ikke Jonas og Mark få gifte seg?» Alle så på oss som et ektepar, det er ikke noe kontroversielt med det lenger, sier Gardell.

Populær forfatter

Han er først og fremst forfatter, og har nådd et enormt antall lesere med sine åtte romaner. Den forrige, «En komikers oppvekst», solgte over 130 000. Den siste, «Fristelsenes fjell», har passert 100 000.

«En komikers oppvekst» var en morsom roman om akkurat det tittelen sier, men «Fristelsenes fjell» er en svart og trist historie om en familie som går til grunne. Hovedpersonen er en kvinne på 70 år.

- Jeg kunne ikke skrive «En komikers oppvekst 2» eller «En komiker på nye eventyr» eller noe sånt. Det ville vært for opplagt. «Fristelsenes fjell» er en ekstremt alvorlig og tragisk bok, men jeg synes det er morsomt å utfordre skjebnen.