Sjefsøkonom: - Bankene vil være tilbakeholdne

Renta ned 0,5 prosent.

TILBAKEHOLDNE BANKER: Sjefsøkonom i DnB Nor, Øystein Dørum, tror bankene vil være tilbakeholdne med å følge Norges Bank sitt eksempel. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TILBAKEHOLDNE BANKER: Sjefsøkonom i DnB Nor, Øystein Dørum, tror bankene vil være tilbakeholdne med å følge Norges Bank sitt eksempel. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):Øystein Dørum, sjefsøkonom i DnB Nor, tror ikke nødvendigvis bankene automatisk vil sette ned rentene, selv om Norges Bank onsdag formiddag bestemte seg for å sette ned styringsrenta med 0,5 prosent.

- Dette var en forventet faktor, og vi kan ikke påberegne at husholdningenes renter vil følge etter. Rentene ligger lavt nå, og det vil si at bankene vil være tilbakeholdne med å følge etter Norges Bank, sier han til Dagbladet, og understreker at han snakker på generelt grunnlag, og ikke på vegne av DnB Nor.

Svak utviklingDet var i dag klokken 14 at Norges Banks hovedstyre besluttet å sette ned styringsrenten med 0,50 prosentenheter til 1,50 prosent med virkning fra 7. mai 2009.

- Ny informasjon bekrefter at verdensøkonomien er inne i den dypeste lavkonjunkturen i etterkrigstiden. Om noe har utviklingen vært svakere enn ventet, men det er også enkelte tegn til lysning. For å dempe utslagene i norsk økonomi er det riktig å sette styringsrenten videre ned, sa sentralbanksjef Svein Gjedrem under møtet.

Nå gjenstår det bare å se om bankene vil følge etter, påpeker Dørum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer