Sjeggestad slår tilbake

Mener media har gitt feil inntrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utlendingsnemndas direktør Terje Sjeggestad avviser medieoppslag som gir inntrykk av han nærmest ustanselig ringer til stortingsrepresentanter for å kritisere dem.

I et svar på 13 punkter, som ble sent på e-post til NTB fredag kveld, sier Sjeggestad at han sist snakket med en stortingsrepresentant på telefon i 2004.

- I media er det de siste dagene framstilt slik at undertegnede jevnlig ringer stortingsrepresentanter. De faktiske forhold er at det kun har skjedd til sammen tre ganger i løpet av seks og et halvt år, og siste gang i 2004. Dette til tross for at stortingsrepresentanter svært hyppig uttaler seg om enkeltsaker i media, skriver Sjeggestad.
- Har ikke skjelt ut
Han avviser fullstendig at han i to telefonsamtaler skal ha «skjelt ut», «presset» eller «kneblet» de to representantene.

Den første samtalen fant ifølge sjefen for Utlendingsnemnda (UNE) sted i 2002.

- Bakgrunnen var at en stortingsrepresentant ringte en saksbehandler i UNE og utsatte vedkommende for det som ble oppfattet som utilbørlig press i en enkeltsak. I den etterfølgende samtalen beklaget hun (stortingsrepresentanten. red.anm.) sterkt det inntrufne. Det gjorde hun også offentlig etter at saken inngikk i en bred medieomtale av politisk press på utlendingsfeltet, skriver UNE-direktøren i sin versjon av det skjedde.


Avklaring
Den andre samtalen brakte den ønskede avklaring, og førte til at vedkommende stortingsrepresentant takket ja til å besøke UNE med hele stortingskomiteen, heter det videre.

Sjeggestad sier det er tungt å forholde seg til de ovennevnte karakteristikkene, som han ikke kjenner seg igjen i, og som ville være helt i strid med måten han ønsker å framstå på i samtaler med stortingsrepresentanter.

- Jeg har da heller ikke gjennom de årene som er gått, noen gang hørt at de jeg samtalte med, opplevde det slik. Jeg har aldri mottatt kritiske merknader fra de ansvarlige statsråder for min håndtering av kontakt med stortingsrepresentanter, sier Sjeggestad.

(NTB)

AVVISER KRITIKKEN: UNE-sjef Terje Sjeggestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer