Donald Trumps innreiseforbud:

Sjeikene som støtter USAs kontroversielle forbud

Utenriksministeren til De forente arabiske emirater mener Donald Trumps innreiseforbud ikke er muslimfiendtlig.

- IKKE MUSLIMFIENDTLIG: Utenriksministeren Abdullah bin Zayed al-Nahyan, som er sjeik og sønn av Emiratenes grunnlegger, mener Trumps innreiseforbud ikke er muslimfiendtlig eller islamofobisk. Det sa han i går. Her ved en annen anledning. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
- IKKE MUSLIMFIENDTLIG: Utenriksministeren Abdullah bin Zayed al-Nahyan, som er sjeik og sønn av Emiratenes grunnlegger, mener Trumps innreiseforbud ikke er muslimfiendtlig eller islamofobisk. Det sa han i går. Her ved en annen anledning. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da USAs president Donald Trump innførte et innreiseforbud forrige fredag, ble forbudet møtt med fordømmelse i Europa.

Forbudet som fra 27. januar nekter personer fra sju hovedsaklig muslimske land inngang og visum til USA i 90 dager, har også vært gjenstand for krass kritikk i USA.

Av visse grupperinger er forbudet blitt et beskrevet som et forbud mot muslimer, noe Trump har nektet for.

Tidligere New York-borgermester Rudy Guiliani var én av Trumps nærmeste støttespillere og rådgivere under valgkampen. Han skal ifølge Business Insider ha blitt oppringt av Trump før presidenten innførte forbudet og spurt om råd.

Trump skal da ha spurt Guiliani hvordan han kunne «innføre et muslimforbud lovlig», hevder Guiliani selv, ifølge Business Insider.

Støtter Trump

Nå tar utenriksministeren i De forente arabiske emirater et oppgjør med denne karakteriseringen, og støtter Trump om hans innreiseforbud.

Utenriksministeren Abdullah bin Zayed al-Nahyan, som er sjeik og sønn av Emiratenes grunnlegger, mener Trumps innreiseforbud ikke er muslimfiendtlig eller islamofobisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer