Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sjekk alle pakistanske ekteskap

Norsk-pakistanske Jeanette (24) ble selv et offer for tvangsgifte. Hun reagerer på at norske myndigheter kjemper mot tvangsekteskap inngått i Norge, men tar ekteskap fra utlandet for god fisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig mange tvangsgiftes i Pakistan, Iran, Tyrkia, Marokko og i Midtøsten. Ekteskap fra slike land må tas med en klype salt, sier Jeanette. Hun sto fram som tvangsgiftet i 1999, og har seinere jobbet mot kvinneundertrykking. I dag jobber hun i Human Rights Service.

- Vårt mål er at alle som gifter seg, skal gjøre det av egen fri vilje, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF). Hun vil tette ekteskapssmutthullet gjennom avtaler.

- Vi vil forsøke å samordne vårt regelverk med andre lands.

Regjeringen håper å ha en avtale med Pakistan klar allerede før sommeren.

- Målet er å avdekke tvangsekteskap, enten det gjelder norske statsborgere eller nordmenn med dobbelt statsborgerskap, sier Dåvøy.

- Kvinnediskrimineringen fjernes ikke bare fordi myndighetene inngår avtaler. Det er fælt at norske myndigheter ikke ser at Pakistan er et korrupt land. Alt kan kjøpes, også en ekteskapsattest, sier Jeanette.

Hele Norges coronakart