ELLEVILL INTERESSE TIL 100 000 PR. KVADRATMETER: Og salget på Øya i Kragerø gjaldt det røde, vindskeive båthuset i skyggen - bokstavlig talt. Foto: Aktiv Eiendomsmegling.
ELLEVILL INTERESSE TIL 100 000 PR. KVADRATMETER: Og salget på Øya i Kragerø gjaldt det røde, vindskeive båthuset i skyggen - bokstavlig talt. Foto: Aktiv Eiendomsmegling.Vis mer

Sjekk den falleferdige, røde brakka: 100 000 kroner kvadratmeteren ble prisen

Nå er finanskrakket glemt i Kragerø. - Kjøperen er veldig fornøyd. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis du drømmer om hytte ved sjøen i sørlandstraktene, kan det være lurt å sjekke hva du får for pengene for eksempel i Kragerø om dagene.

100 000 kroner er ca. kvadratmeterpris på dette bildet fra Øya i Kragerø sentrum. Ikke for et krypinn i de oppshinede bygningene til høyre eller bak, men for det røde, vindskjeive båthuset klemt i mellom.

Eiendomsmegleren karakteriserte det i forkant som i «svært dårlig forfatning».

Og mekler Torunn Bakke i Aktiv Eiendomsmegling Kragerø tør ikke garantere at det vil overleve en tung snøvinter, som også inntreffer i den sommerblanke Telemark-byen ved porten til Sørlandet.

Ikke lov å bo

- Kjøperen som fikk tilslaget for 950 000 kroner er veldig godt fornøyd. Jeg har nesten ikke opplevd maken til interesse for en eiendom å sentrum her. Jeg har ikke de nøyaktige målene foran meg, men det er nok rundt 10 kvadratmeter. Og det er ikke lov å bo der, sier eiendomsmegler Torunn Bakke til Dagbladet.

Det var Varden som først omtalte den gloheite kampen om eiendommen på 58 kvadratmeter. For det er tomta med den sjeldne beliggenhet som trekker.

- Det har vært helt vilt. Det var ca. 9 000 innom annonsen på Finn.no. Og 23 kontaktet oss for å få mer info. Det er mer enn vanlig. Det var en mann fra Bærum som fikk tilslaget, sier Bakke.

- Hvilke planer har han for en slik inneklemt tarm uten lov til å bo ?

Rett i båten er gull

- Han har en fritidseiendom i nærheten, og vil kontakte kommunen om hvilke muligheter han har med eiendommen. Den vil trolig få plass til parkering i tillegg til båtplassen. Plass til bil og rett i båten er gull verdt her i byen, kommenterer eiendomsmegleren, som har jobbet med dette markedet i hjembyen siden 2003.

I disse årene har det vært store svingninger.

Bare åtte år siden det stor krakket

- Det gikk mot himmels for selgere fram til 2008. Så kom det store finanskrakket i 2008 og 2009. Prisene stupte. Men i fjor begynte det virkelig å ta av igjen. Og i år har pila pekt rett opp. Det er solgt flere fritidseiendommer i år for et tosifret millionbeløp.

- Hvorfor har det snudd nå ?

- Det er mange som har penger, og lav rente øker trykket på plassering i fast eiendom istedenfor å ha penger i banken. Høy dollar- og eurokurs gjør det mer interessant å kjøpe noe hjemme. Og dessuten har den store interessen for å kjøpe fritidseiendommer i for eksempel Spania og Tyrkia slått tilbake som en boomerang nå, slik flere nye kjøpekunder hos oss forteller om.

- Ikke mye for to millioner

- Hvordan ?

- Sikkerhetssituasjonen i Tyrkia er stadig et argument. Og rykter går tydeligvis om at kjøpere som for eksempel skaffet eiendom i Spania og andre steder sliter med å få pengene igjen ved videresalg fem års tid seinere.

- Hva kan dere tilby hyttekjøpere i Kragerø nå som legger for eksempel to millioner på bordet?

- Ikke mye. For kort tid ble det solgt en bitteliten, falleferdig hytte lå helt i sjøkanten for 2,3 millioner, sier eiendomsmegler Torunn Bakke.