Sjekk den kveita

Tyske Marco Liebenow fanget en kveite på 233 kg.

FISKELYKKE:  - Dette er ikke hverdagsmat, sier Tor Petter Krogh, som leier ut leiligher til tyske fisketurister. Den heldige fiskeren er Marco Liebenow i mørk allværsjakke. Foto: Tor Petter Krogh
FISKELYKKE: - Dette er ikke hverdagsmat, sier Tor Petter Krogh, som leier ut leiligher til tyske fisketurister. Den heldige fiskeren er Marco Liebenow i mørk allværsjakke. Foto: Tor Petter KroghVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han var med på en fisketur i Kjøllefjord, da det rykket voldsomt i stanga.

- Det var en fantastisk følelse å dra en så stor fisk, sier Marco til Dagbladet.

Selv veier tyskeren, som kommer fra Brandenburg ved Berlin, 93 kilo.

- Det var svært tungt å dra opp fisken sier Marco - som tok kveita med ei fiskestang på 2 meter og 10 cm.

Ifølge NRK var det ikke nok til å nå opp til ei kveite på 245 kilo, som ble tatt utenfor Senja i 2011.
Det bekymrer ikke Tor Petter Krogh, som sier at fisken på 245 kilo ikke er registrert.

- Den er ikke offisielt registrert som rekordfisk, hvorfor vet jeg ikke, så den tidligere rekorden på 211 kg gjelder fortsatt, sier Krogh.

I 2007 ble ei kveite på 314 kg dratt opp utenfor Sørøya i Vest-Finnmark, skriver VG. Men den ble heller ikke rekordregistrert.

Fisketurisme Krogh leier ut leiligheter til tyskere som vil oppleve fiskemagien i Norge. Han forteller at dette er blant de største han har sett.

- Marco [Libenow] brukte en time på å berge fisken opp i båten, den var stor. Det måtte fire mann til for å få fisken opp. Den var altfor stor til å løftes om bord, men de fikk til slutt festet den i en stropp - så var det bare å begynne å kjøre innover, sier Krogh.

Han forteller at tyskeren ble veldig glad da han hadde sikret seg rekordfisken.

- Det er dette mange drømmer om, den store fisken. Det er en «once in a lifetime»-opplevelse, sier Krogh som leier ut leiligheter og båter til tyske fisketurister.

Turistene som bor hos Krogh får anbefalninger på områder de bør fiske i og det han kaller «kveitegrananti».

- Han er ingen profesjonell fisker, så du kan si han var aldeles overraska. Fisken var jo enorm. Tidligere denne uka fikk han en fisk på 60 kilo, og dagen før han fikk den store kveita, fikk han en nesten like stor en på kroken, som dessverre glapp. Så han har virkelig hatt fiskelykke.