Julekaker:

Sjekk denne julekake-oppskriften: - Rosenkål?!

«Verdens verste julekakeoppskrift» byr på pensling laget av rosenkål, crème fraîche og rips.

SPESIELL PENSLING: I denne oppskriften skal man altså pensle ett egg, litt rosenkål, to spiseskjeer créme fraiche og rips på julekaka. Leseren Mats Hagberg-Torgersen har ikke tenkt å prøve den til jul. Foto: Mats Hagberg-Torgersen
SPESIELL PENSLING: I denne oppskriften skal man altså pensle ett egg, litt rosenkål, to spiseskjeer créme fraiche og rips på julekaka. Leseren Mats Hagberg-Torgersen har ikke tenkt å prøve den til jul. Foto: Mats Hagberg-Torgersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Mats Hagberg-Torgersen satte seg ned for å lese oppskriftene i Budstikkas annonsebilag «JUL», fikk han seg litt av en overraskelse.

- Jeg er veldig glad i å lage mat, og leser mye oppskrifter, forteller Hagberg-Torgersen til Dagbladet.

Men oppskriften som sto i annonsebilaget var litt utenom det vanlige. Det vedgår Budstikka selv i en artikkel der de erklærer oppskriften som «verdens verste julekakeoppskrift».

Pensle med rosenkål?

Til det som skulle være en spenstig, men enkel julekake, skulle man nemlig ifølge oppskriften lage en penslingsblanding bestående av:

«1 egg, 150 gr rosenkål, 2 ss Crème fraîche, 125 gr rips».

- Jeg har en matglad kamerat, og vi pleier å tulle med at hvis vi tilsetter en kilo sylteagurk, så kan det bli interessant. Men her var det noe som skurret, sier Mats lattermildt over telefonen.

MATGLAD: Mats Hagberg-Torgersen liker å lage mat. Men da han så oppskriften i Budstikka, begynte han å stusse. Foto: Privat
MATGLAD: Mats Hagberg-Torgersen liker å lage mat. Men da han så oppskriften i Budstikka, begynte han å stusse. Foto: Privat Vis mer

Han regnet med at det kanskje ikke var helt sånn oppskriften var tiltenkt, og sendte derfor en beskjed til Budstikka via messenger på Facebook:

«Hei! Fant denne oppskriften via dere i dag, og stusser litt over hvordan jeg skal få festet rosenkålen? Skal den dyttes inn i crème fraichen, eller skal den legges blad for blad og forsegles med ripsgelé?»

- Prøver ikke oppskriften

Ifølge Mats tok det halvannen dag før han fikk tilbakemelding, men da tok Budstikka også affære.

IMPONERENDE: Den ni år gamle hunden Purin har et talent helt utenom det vanlige, og nylig satt han ny verdensrekord. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

I den digitale versjonen av annonsebilaget er oppskriften nå rettet, og i stedet står det nå at man skal pensle julekaka med ett egg.

Det er kanskje litt mer normalt.

Mats gjør det helt klart overfor Dagbladet at han aldri hadde tenkt å prøve den merkelige oppskriften.

- Det er greit at man skal være effektiv, men å kombinere hovedrett og dessert i jula, det gidder jeg ikke. Jeg liker å bruke tid på å lage mat i stedet for å kaste på alt på én gang, sier han.

- Hvordan i huleste?

Samtidig mener han at han fremdeles ikke har fått noen konkret svar på spørsmålet om hvordan rosenkålen skulle inkorporeres inn i retten:

- Derfor blir det ikke den oppskrifta i år, tror jeg. Man kan jo alltids rive opp rosenkålen og blande i crème fraîche, men det tror jeg ikke at jeg gidder, sier han.

KANTRET: Den 69 år gamle mannen fra Japan kantret utenfor kysten av Yakushima den 27. november. Video: KameraOne. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Det er Anine Gutubakken Byles i Norges Jeger- og Fiskeforbund som har laget julekakeoppskriften, ifølge Budstikka.

- Hvordan i huleste skjedde dette? Rosenkål?!, skal hun ha svart da lokalavisa ringte for å fortelle henne om blunderen.

Brukte fjorårets layout

Hun bekrefter også at de tre siste ingrediensene i oppskrifta er feil, og sier at julekaka «helt sikkert» blir bedre uten et tykt lag med rosenkål på toppen.

- At vi ikke har sett det. Helt utrolig, legger hun til.

Feilen skal ha oppstått da kommunikasjonsbyrået B17 gjenbrukte fjorårets layout i årets julebilag - men glemte å slette rosenkålen fra i fjor.

Det forteller ansvarlig for julebilaget, Gro Kirkenær Krogh, til Budstikka.

I fjor var det nemlig ei oppskrift på hjortegryte som sto på menyen. Der passer det kanskje litt bedre med rosenkål enn til julekaka.

«Som straff må hun hjem og bake», slår lokalavisa fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer