Sjekk denne, Kjell Inge!

Her er fartøyet som får Kjell Inge Røkkes yacht til å se ut som ei snekke: Den enorme, privateide lystyachten «Le grand bleu», som ligger ved kai i Bergen, måler 108 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Balja har kostet den anonyme eieren en drøy milliard.

Selv i sjøfartsbyen Bergen vekker «Le grand bleu» oppsikt der den ligger ved Tollbodkaien. De to «lettbåtene» på gigantens dekk, en 23 meter lang seilbåt og en 25 meter lang motorbåt - mer enn de fleste fritidsbåtene på havna, skriver Bergens Tidende (BT).

«Le grand bleu» er også utstyrt med ikke mindre enn to helikopterdekk.

Yachten er nesten førti meter lengre enn Kjell Inge Røkkes «Rjverie», som ble sjøsatt i Italia i mars.

Mediesky milliardær

- Vi har levert drivstoff for 1,1 millioner kroner til yachten, sier Helge Andersen, direktør i Bergenhus Shipping Services AS til Dagbladet. Han regner med å omsette for det dobbelte på fartøyet, som ankom Bergen på lørdag og drar i morgen.

- Da kommer eieren med helikopter, og legger fra kai umiddelbart, sier Andersen.

Ifølge Boat International Magazine skal yachten være den aller største yachten i privat eie i USA. Eieren skal være en mediesky person som tilhører en familie som samler på yachter.

Nesten Kielferja

Fire sikkerhetsoffiserer på fartøyet sørger for å holde pressen på land, og kapteinen besvarer ikke radioanrop. Noe har likevel lekket ut: Prisen og størrelsen på 5500 bruttotonn. Motorkraft: ca ti tusen hestekrefter.

PS: «Le grand bleu» er altså 108 meter lang. Til opplysning er Color Lines Kielferje «Kronprins Harald» 166 meter lang...

MEGA-YACHT: Det meste er stort på milliardfartøyet «Le grand bleu». Lettbåtene er 23 og 25 meter lange.