Sjekk denne lille hjerteknuseren

Mora ville ikke mate den lille dvergflodhesten, som er oppkalt etter prins Harry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille krabaten kom nylig til verden i dyrehagen Cango Wildlife Ranch i Sør-Afrika.

Dvergflodhesten veier knappe fem kilo og har fått navnet Harry, oppkalt etter Storbritannias kjente prins.

Årsaken er engasjementet prinsen har vist for dyrelivet i Afrika.

Men til tross for at bildene av lille Harry har smeltet hjerter via nettaviser verden rundt, er han ikke like godt ivaretatt av sin biologiske mor, Hilda.

Fikk ikke mat For moren har en brokete fortid når det gjelder barnepass, ifølge dyrehagen.

- Hilda mangler evnen til å mate sine babyer. Vi forsøkte å melke henne noen dager før fødselen. Hilda var imidlertid motvillig og vi måtte derfor sette i gang plan b, melder dyrehagen.

Det er svært viktig for nyfødte flodhesterbabyer å få morsmelk i løpet av de første dagene. Melken inneholder viktige ingredienser som beskytter de ferske flodhestene mot blant annet sykdommer.

Ifølge nettavisa Star har mora også kommet til skade for å klemme noen av sine babyer flate.

Livreddende tiltak Teamet i dyrehagen ga mora fem timer på å ta seg av Harry. Men på grunn av at hun ikke matet ham, måtte de gripe inn for å redde det lille nøstets liv.

Heldigvis for hjerteknuseren er morsmelk fra ku en erstatter som fungerer. Dermed fikk Harry en ny matmor som tar seg av ham.

I etterkant av fødselen har også mora krevd noe pleie på grunn av en slitsom fødsel. Hun er nå satt på en næringsrik diett. Dyrehagen regner med å kunne presentere duoen for nysgjerrige skuelystne i løpet av nærmeste framtid. Dvergflodhester er relativt sjeldne, ifølge dyrehagen. Per dags dato er det rundt 3000 igjen av dem som lever fritt, for det meste i Vest-Afrika.