STERKE KREFTER:  Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune er stengt etter nok et ras.Det gule bolighuset har blitt flyttet kraftig. Også grunnmurene til huset i forkant har flyttet seg. Og skjult i bakgrunnen ligger en låve delvis i sjøen.
Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt/NTB Scanpix.
STERKE KREFTER: Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune er stengt etter nok et ras.Det gule bolighuset har blitt flyttet kraftig. Også grunnmurene til huset i forkant har flyttet seg. Og skjult i bakgrunnen ligger en låve delvis i sjøen. Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt/NTB Scanpix.Vis mer

Sjekk det gule huset - og bak har en låve rast i sjøen

Mann evakuert - og vei i Nordland stengt etter jordras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke bare autovernet og deler av asfalten som henger i løse lufta på fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune i Nordland.

Sjekk det gule bolighuset i bakgrunnen.

Det har også fått hard medfart og står på «halv tolv» etter to jordskred siste døgnet.

- Mannen som bor på gården er evakuert og har flyttet bort av sikkerhetsårsaker. Utenfor bildet skal det også være en uthusbygning som er tatt av jordrasene og delvis har falt falt i sjøen, sier operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth ved politiets operasjonssentral i Mosjøen til Dagbladet lørdag kveld.

Det første raset gikk fredag morgen, etterfulgt av et nytt lørdag ettermiddag. Massene under veien har rast ut, slik at asfalten og autovernet henger delvis i løse lufta.

 STENGT PÅ UVISS TID:  Autovernet henger i lufta over om lag hundre meter av fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune, som har forsvunnet helt i ras. Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt / NTB Scanpix.
STENGT PÅ UVISS TID: Autovernet henger i lufta over om lag hundre meter av fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy kommune, som har forsvunnet helt i ras. Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt / NTB Scanpix. Vis mer

Politiet har nedlagt ferdselsforbud i området Borkamo til Bjønnstokktunnelen, og det kan ta lang tid før veien er i stand igjen, ifølge NTB.

Utestengt fra E6
Rasene gjør at Brønnøysund er uten veiforbindelse til E6. Personer som skal fra Mosjøen og inn til Brønnøysund eller omvendt, må benytte sjøveien, skriver NRK.

Alternativene er ferge fra Horn til Andalsvågen og videre med ferge mellom Tjøtta og Forvik til Sandnessjøen, eller eventuelt ferge mellom Vennesund og Holm.

- Søndag kveld skal vi rokere litt på fartøy som går mellom Vega og fastlandet, sier driftssjef Jarle Rodahl i Torghatten Trafikkselskap.

 UNDERMINERT:  Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy sett fra motsatt side etter de to kraftig jordrasene fredag og lørdag. Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt/NTB Scanpix.
UNDERMINERT: Fylkesvei 76 i Tosbotn i Brønnøy sett fra motsatt side etter de to kraftig jordrasene fredag og lørdag. Foto: Lensmann Roger Stangnes, Nordland Politidistrikt/NTB Scanpix. Vis mer