Nakstad om smitteøkning:

- Sjekk dette før du drar

Espen Rostrup Nakstad, Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, minner om at det er ulike coronaregler i landene i Europa.

ØKENDE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forklarer hvorfor de ser en økning i innleggelser av mennesker med coronasykdom. Reporter: Magnus Paus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smitten øker i Norge etter at omikronvarianten BA5 har begynt å spre seg, både her til lands og ellers i Europa.

Varianten virker til å være mer smittsom enn tidligere omikronvarianter, men varianten virker ikke til å gi et mer alvorlig sykdomsforløp. Det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

Han forklarer at det er ulike årsaker til at smitten sprer seg i landet nå.

- Det har vært en stund siden folk sist var smittet med corona, og enda lenger siden at folk fikk sin tredje vaksinedose. Derfor er antistoffnivået ditt faller med tiden, som gjør det lett å bli smittet med nye varianten. En annen årsak er at vi lever som normalt, sier Nakstad til Dagbladet.

Økning av sykehusinnleggelser

Han legger til at det er vanskelig å ha oversikt over hvor mange som er smittet, fordi man ikke tester på samme måte som man har gjort tidligere. Likevel påpeker Nakstad at man kan se en økning av sykehusinnleggelser.

- Vi gikk fra å ha noen titalls innleggelser i uka tidlig i juni, til at det nå var 170 innleggelser i forrige uke, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer