Sjekk dette sykehjemmet!

Luranetunet sykehjem i Os bygger tropisk innendørs hage.

 TROPISK HAGE:  Dette er bare et illustrasjonsbilde, men ifølge ordfører Terje Søviknes vil sykehjemmet så omtrent slik ut. Foto: Bovieran
TROPISK HAGE: Dette er bare et illustrasjonsbilde, men ifølge ordfører Terje Søviknes vil sykehjemmet så omtrent slik ut. Foto: BovieranVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Os kommune i Hordaland, bygges nå Luranetunet sykehjem ut med tropisk hage, skriver Nettavisen.

Ordfører i kommunen, Terje Søviknes (Frp), sier til Dagbladet at sykehjemmet skal bygges ut med 96 nye plasser og de nå ønsker å skape noe nytt og spennende.

Minimunstemperatur på 14 grader - Hagen skal bygges innendørs, og bli et møtested for beboerne. Hagen vil beplantes med trær, blomster og kanskje en liten kjøkkenhage. Også skal vi ha rennende vann der, sier Søviknes.

Søviknes forteller at ved å bruke av jordvarme skal hagen holde en minimumstemperatur på 13/14 grader.

- Eldreomsorg har alltid vært viktig for oss i Frp. Vi ønsker å skape gode arenaer for beboere og deres pårørende, sier han.

Søviknes opplyser at prisen på den tropiske hagen er satt til 250 millioner kroner, og at den skal stå ferdig i april 2017.

Tilstrekkelig mange ansatte Generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelse, Lisbet Rugtvedt, minner om at det er mer enn arkitektur som avgjør kvaliteten på en sykehjem.

 TRÆR:  Hagen skal beplantes med trær, blomster og rennende vann. Foto: Bovieran
TRÆR: Hagen skal beplantes med trær, blomster og rennende vann. Foto: Bovieran Vis mer

- Det er viktig med god arkitektur og at det legges til rette for aktivitet på sykehjem. Men tilstrekkelig mange ansatte med god kompetanse må være punkt nummer én, sier Rugtvedt til Dagbladet.

Rugtvedt syns det er bra at flere og flere tenker på hvordan de kan fylle sykehjemmene med aktivitet.

- Vi må bare ikke komme dit at de ytre tingene blir for viktige. Det er først og fremst fagpersonene og kompetansen som må ivaretas. Men det tror jeg Søviknes er klar over, og det skal bli spennende å se hvor godt de klarer å leve opp til ambisjonene, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram