Sjekk flyruta

Et mindre propellfly vekket oppsikt, da det tirsdag fløy uvanlig mange ganger over hovedstaden. Luftfartstilsynet røper hvorfor.

HELT PROPELL: Det lille flyet tok seg hele 34 ganger over Oslo, på oppdrag for Google. Skjermdump: Flightradar
HELT PROPELL: Det lille flyet tok seg hele 34 ganger over Oslo, på oppdrag for Google. Skjermdump: Flightradar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan det bare ha vært en urutinert pilot som var forundret over at det ikke lenger var rullebane på Fornebu, og derfor slet med å finne et egnet sted å lande?

Neida.

Det var helt andre grunner til at et mindre propellfly, av typen Tecnam P-2012 Traveller, tirsdag fløy 34 ganger over hovedstaden.

Det var Avisa Oslo som først omtalte flyturen, etter å ha blitt kontaktet av en tipser som lurte på hva som skjedde oppe i lufta.

Til lokalavisa forklarer Luftfartstilsynet at det dreier seg om et fly som har fått tillatelse til å ta bilder for Google.

Flyet tilhører det sveitsiske selskaper Swiss Flight Services, og tar 3D- og laserbilder fra lufta.

Flyet fløy fra Torp i Sandefjord klokka 08.39 tirsdag, før det foretok seg den noe uvanlige flyvningen over tigerstaden. Deretter satt det kurs mot Gardermoen, hvor det gikk inn for landing klokka 13.40.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer