Sjekk hotelldøren - den låses ikke umiddelbart

Visste du at norske hotelldører ikke går i lås før mellom ett minutt og en halvtime etter at døren er lukket, med mindre man låser den selv?

HUSK Å LÅSE: Norske regler gjør at du burde huske å låse døren på hotellet manuelt. Her fra Rica Seilet Hotel.
Foto: Heidi Molstad Andresen
HUSK Å LÅSE: Norske regler gjør at du burde huske å låse døren på hotellet manuelt. Her fra Rica Seilet Hotel. Foto: Heidi Molstad Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens hotelldører i andre land låses automatisk med en gang man går ut, har norske hoteller en særegen ordning. Døren låses med en gang man går inn på rommet, men går ikke i lås før etter mellom 60 sekunder og en halvtime etter at man forlater rommet, skriver Dagens it.

Dette skyldes den voldsomme brannen på Hotel Caledonien i Kristiansand 5. september 1986, hvor 14 mennesker mistet livet. Mange ble funnet i korridorene, som raskt ble fylt med røyk. Det tok lengre tid før røyken kom inn på rommene, men flere kom seg ikke inn igjen fordi de hadde gått ut uten nøkkelen.

- Resepsjonen bør si til gjestene at de må låse døren, og særlig til utlendingene, for dette er et særnorsk fenomen, sier Nils Morten Ringheim, salgssjef for Skandinavia i låsprodusenten VingCard Elsafe.

Det er imidlertid flere gjester som ikke får denne informasjonen.

- De mange ulike hotellene jeg har bodd på i Norge har aldri advart meg om faren for at noen sniker seg inn i rommet mitt hvis noen tar i håndtaket innen et minutt etter at jeg har forlatt rommet, skriver Forbes-skribent Marc Weber Tobias, etter sitt besøk på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer