Sjekk hva tre meter strandlinje koster

... inkludert et badehus på Snarøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På Snarøya, rett utenfor utbyggingsområdet Fornebu, kan du bli eier av et badehus til den nette sum av 2,5 millioner.

Da får du 20 kvadratmeter som kan fortrinnsvis skal brukes på dagtid, da det ikke regulert som fritidsbebyggelse, men som båthus.

Men du får også tilgang til tre meter strandlinje - i form av en dypvannsbrygge.

- Bryggeplassen er kanskje det mest attraktive ved den knøttlille eiendommen på 54 kvm, ifølge advokat Johan Orlin i Eiendomsmegler1 i Bærum.

Det var ingen stor tilstrømning da det var visning på den finn.no-annonserte minieiendommen i går, men det er kommet bud.

Tilhørte villaer

Orlin mener de mest aktuelle interessentene er villaeiere i nabolaget, som ikke har strandlinje eller bryggeplass.

Tidligere tilhørte slike badehus og badehustomter en villaeiendom, men flere er gjennom åra blitt skilt ut og har egne bruks- og gårdsnummer, slik at de kan selges for seg.

NOSTALGISK IDYLL: Det er badehuset i midten som er til salgs for 2,5 millioner. Standarden er atskillig høyere enn den gang det ble bygget og tilhørte en villaeiendom. FOTO: EIENDOMSMEGLER 1, BÆRUM
NOSTALGISK IDYLL: Det er badehuset i midten som er til salgs for 2,5 millioner. Standarden er atskillig høyere enn den gang det ble bygget og tilhørte en villaeiendom. FOTO: EIENDOMSMEGLER 1, BÆRUM Vis mer

- Men det er mange år siden det er solgt et badehus i dette området, sier Orlin til Dagbladet.no.

Han mener det også er en ypperlig mulighet for familier i byen som ønsker seg en solfylt plett ved sjøen, der kose seg på dagtid - og ha en båt.

Badehuset er forøvrig vinterisolert, har gasspeis, men ikke strøm/vann/kloakk, fin terasse og flott utsikt mot Oslo, Nesodden og Geitholmen.

Bare én mill. på Ljan

Da er ikke standarden like høy på badehuset som er tilsalgs nedenfor Mosseveien, utenfor Ljan/Nordstrand. Der prøver eieren å få én million kroner for et enkelt skur bygget i 1936 - på 10 kvadratmeter, men med 140 kvm. tomt, inkludert båtplass.

Eller du kan bla opp 15 millioner og sikre deg en fullverdig, klassisk badehus-eiendom, inklusive villa, av det slaget som innimellom er til salgs på steder som Ormøya, rett utenfor byen.

STANDSMESSIG: Badehuset på Snarøya har en egen terrasse, og brygge nedenfor.
HJEMMEKOS: Innvendig er badehuset innredet som en hytte, men der er ikke lov til å bruke det som en vanlig fritidsbolig.
ELDRE MODELL: Badehuset utenfor Ljan i Oslo er prissatt til en million. Båtplass følger med.