Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk hvem som ga mest

Mer enn 200 millioner samlet inn i TV-aksjonen, viser opptellingen.

Amnesty Internationals tv-aksjon "Stå opp mot urett" samlet over 200 millioner kroner søndag. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Amnesty Internationals tv-aksjon "Stå opp mot urett" samlet over 200 millioner kroner søndag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptellingen etter TV-aksjonen viste natt til mandag at det var kommet inn vel 200 millioner kroner til Amnesty International. De ivrigste giverne bor - som vanlig - på Svalbard.

Ifølge oversikten på aksjonens nettsider har hver innbygger der gitt hele 441,99 kroner. Så følger Utsira i Rogaland, en annen gjenganger på lister som dette, med 225,15 kroner. Deretter kommer Træna i Nordland, Bokn i Rogaland og Hasvik i Finnmark

Blant fylkene er det Sogn og Fjordane som topper, foran Aust-Agder og Møre og Romsdal.

Vellykket Aksjonsledelsen er storfornøyd.

- TV-aksjonen er også i år veldig vellykket. Vi hadde ett mål da vi startet arbeidet, og det var å verve 100.000 bøssebærere, slik at alle husstander fikk besøk. Det klarte vi, og alle har fått mulighet til å gi, forteller informasjonsansvarlig Ahmed Fawad Ashraf til NTB.

Da sendingen til NRK gikk av lufta ved 00.30-tiden natt til mandag var det samlet inn 200.289.668 millioner kroner på landsbasis, det er 40,18 kroner per innbygger. Det er forventet at beløpet vil stige i løpet av de neste dagene. Det endelige resultatet er ikke klart før om et par uker.

En anerkjennelse Amnesty er takknemlige for givergleden og innsatsen.

- Vi er utrolig stolte og takknemlige for den innsatsen som er lagt ned i årets TV-aksjon. Dette resultatet er en stor anerkjennelse av arbeidet vi gjør hver dag, og et bevis på at menneskerettighetene settes høyt av det norske folk, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International i Norge.

- Takket være pengene fra TV-aksjonen blir Amnesty sterkere: Vi kan være flere steder, etterforske nye menneskerettighetsbrudd, lære opp flere lokale aktivister og mobilisere bredere for å påvirke myndigheter og selskaper til å endre atferd og respektere menneskerettigheter. (©NTB)