Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk hvor lenge du lever

I 2019 blir det fem millioner av oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 1979 vippet vi over fire millioner nordmenn. Nå er det 4.640.219 med fast adresse her i landet og i 2019 blir det fem millioner av oss.

De første tallene er opplest og vedtatt - det siste er basert på at Helge Brunborg og hans forskerkolleger i Statistisk sentralbyrå har beregnet riktig.

- Disse beregningene er basert på gjennomsnittet av de mange faktorene som spiller inn. Levealderen vil øke, blant annet på grunn av livsstil, økonomi og medisinsk utvikling, sier Helge Brunborg til Dagbladet.no.

Gutter som ble født i fjor, vil få en gjennomsnittsalder på  minst 77,7 år. Jentene fra 2005 vil bli 82,5 år gamle.

Forskerne har beregnet levealder på årskullene helt fram til år 2060. Jenter som blir født da kan regne med en levealder mellom 87 og 93 år. Guttene runder også et nytt århundre og blir mellom 83 og 88 år.

Sjekk deg selv

Klikk deg inn på de ferske tallene å sjekke hvor lenge Statistisk sentralbyrå har beregnet at du kommer til å leve - basert på hvor gammel du er nå.

Du har sjanse til å leve lengst hvis du er gift, har høyere utdannelse og bor i Sogn og Fjordane. Her er de siste fylkesvise levealderprognosene fra SSB.

 STORFAMILIEN TUFTE PÅ BAKKA  i naturskjønne omgivelser ved Nærøyfjorden på Vestlandet har en utmerket sjanse til å oppleve sammen at vi blir fem millioner nordmenn - hvis forskerne har beregnet rett: Stian (2), Malene (49), Liv-Marit (51), Svein (51), Gunnbjørn (14), Kjetil (29) og Arne (8). Foto: Mette Møller.
STORFAMILIEN TUFTE PÅ BAKKA i naturskjønne omgivelser ved Nærøyfjorden på Vestlandet har en utmerket sjanse til å oppleve sammen at vi blir fem millioner nordmenn - hvis forskerne har beregnet rett: Stian (2), Malene (49), Liv-Marit (51), Svein (51), Gunnbjørn (14), Kjetil (29) og Arne (8). Foto: Mette Møller. Vis mer

I dag kom også de ferske innvandrertallene fra Statistisk sentralbyrå. 386.000 innbyggere - 6,1 prosent av oss - har etnisk bakgrunn utenfor Norges grenser. 18.000 personer med innvandrerbakgrunn ble registrert med ny norsk adresse i fjor.

- En innvandringsvekst på 16.000 personer i året  ligger til grunn for beregningen av folketallet framover også. Asylsøkere og andre som opppholder seg her i landet og ennå ikke har fått innvilget oppholdstillatelse for minimum seks måneder, er ikke med befolkningsstatistikken. I fjor var det om lag 5.000 personer, sier forsker Helge Brunborg.

Her finner du Statistisk sentralbyrås oppsummering av befolkningsutviklingen siden 1950-tallet.

Hvis du tør

PS. Hvis du vil svare på en del spørsmål om din livsstil, har du en annen tabell her for å sjekke hvor gammel du kan regne med å bli. Denne beregningen er ikke kvalitetssikret av Statistisk sentralbyrå.

Sjekk hvor lenge du lever
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media