Sjekk lista: Her er det størst sjanse for liv

NASA har plukkket ut de 20 eksoplanetene de mener er mest spennende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20 år etter at forskerne oppdaget den første eksoplaneten, har NASA nå rangert de 20 eksoplanetene de selv mener er mest spennende.

En eksoplanet er en planet som går i bane rundt en stjerne, i likhet med at Jorda går i bane rundt Sola. Det er på eksoplaneter forskerne mener det er størst sannsynlighet for at det kan finnes liv

Den første eksoplaneten til en stjerne av samme type som Sola ble oppdaget i 1995, skriver SNL.no. Den 6. oktober 1995 annonserte Michel Meyor og Didier Queloz at de hadde oppdaget en planet i bane rundt stjernen 51 Pegasi.

Nesten 2000 er oppdaget Og hvert eneste år etter er det oppdaget mange eksoplaneter, og per 5. oktober 2015 er det registrert 1969 kjente eksoplaneter ifølge Extrasolar Planets Encyclopaedia. Eksoplanetene er fordelt på 1249 planetsystemer hvorav 490 har mer enn én planet.

Det ligger mye forskning bak arbeidet med å finne eksoplaneter, og først på 1990-tallet kunne man med rimelig sikkerhet hevde at man virkelig hadde oppdaget noen.

De 20 planetene NASA har trukket fram er deres favoritter blant de nesten 2000 som nå er oppdaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer