Vaksinekalender

Sjekk: Når får du vaksine?

I Dagbladets vaksinekalender kan du enkelt sjekke når du kan få coronavaksine. Med noen enkle steg får du oversikt over hvor du står i vaksinekøen.

SJEKK NÅR DU KAN FÅ VAKSINE: Vaksineringen mot coronaviruset er i full gang rundt omkring i Norge. I noen kommuner kan du melde deg til vaksine, og i denne vaksinekalenderen kan du selv undersøke når du kan forvente å få vaksine. Foto: Heiko Junge / NTB
SJEKK NÅR DU KAN FÅ VAKSINE: Vaksineringen mot coronaviruset er i full gang rundt omkring i Norge. I noen kommuner kan du melde deg til vaksine, og i denne vaksinekalenderen kan du selv undersøke når du kan forvente å få vaksine. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Se mer
påvist smittet 120 000 +201
innlagt114 +13
døde 774
påvist smittet 164 000 000+539.7K
døde 3 390 000 +10.6K
Se mer

13. april utsatte Johnson and Johnson utrullingen av sin Janssen-vaksine. Samtidig er det stans i bruk av AstraZeneca-vaksinen i Norge.

Her kan du både se når det er din tur i køen og nøyaktig hvor mange som er vaksinert i din kommune! Du kan også se hvordan forsinkelsene rammer deg og din aldersgruppe.

Når får jeg vaksine?

Dagbladet har laget en vaksinekalender basert på FHIs egne tall og vaksinescenarioer. Dagbladet har brukt FHIs nøkterne scenario fra 15. april - der verken nye doser fra AstraZeneca eller Janssen-vaksinen medregnes.

Norge hadde ventet 1,6 millioner doser av éndose-vaksinen fra Johnson and Johnson ut juli. I kalenderen kan du nå se hvordan dette kan påvirke din gruppe.

Det kan være store variasjoner fra kommune til kommune.

Aldersinndelingen følger alderskohortene per år, dvs at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig.

Sjekk når du kan forvente å få vaksine her!

Når kan du få vaksine?

Hvor gammel er du?

Har du en underliggende sykdom?

Er du helsepersonell?

Ingen data sendes over til Dagbladet, alt skjer kun på din datamaskin.

Kommunene Oslo, Lørenskog, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss er blant dem som er prioritert med flere vaksiner, og kan derfor ligge foran andre kommuner i tempo.

Antall vaksinerte per kommune

I tabellen under kan du se akkurat hvor mange som er vaksinert i din kommune!

Vaksinekalenderen bygger på det FHI kaller «nøkterne» leveranseprognoser for vaksinene fra Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Janssen. Fram til 18. april er det pause i utsendelsen av AstraZeneca-vaksinen. FHI har anbefalt at vaksinen ikke skal brukes i Norge, men regjeringen mener det ennå ikke er grunnlag for å droppe vaksinen. Regjeringen har derfor satt ned et utvalg som skal granske vaksinen videre.

Melde seg til vaksine?

All vaksinasjon i Norge er frivillig og gratis for alle som oppholder seg i landet. I mange kommuner kan du også melde deg til vaksinering. Dette skjer via Helseboka.no, og er et verktøy kommunene bruker for å registrere hvem som ønsker vaksine.

I mange kommuner bes det om at personer over 18 år registrerer seg i vaksinekø. I flere kommuner er det ikke åpnet for vaksineregistrering, men kommunen skal uansett tilby alle over 18 år i kommunen vaksine.

Det er kommunene som har ansvaret for å tilby og gjennomføre coronavaksinasjonen.

På din kommunes nettsteder kan du få mer informasjon om hvem som får tilbud om vaksine, hvordan vaksineringen gjennomføres lokalt og når vaksineringen skjer.

denne nettsida hos FHI kan du enkelt komme deg fram til vaksineinformasjon fra din kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer