Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk når vaksineringen er i gang i de ti største byene

Flere byer er allerede tomme. Andre steder starter vaksineringen i dag. Sjekk status her:

DRAMATISK: En kvinne smittet med svineinfluensa ankom Oslo legevakt i ambulanse i går. Den fryktede svineinfluensaen sprer seg stadig. Helsevesenet kjemper nå mot klokka for å få vaksinen ut til fleste mulig. 
Foto: Øistein Norum Monsen
DRAMATISK: En kvinne smittet med svineinfluensa ankom Oslo legevakt i ambulanse i går. Den fryktede svineinfluensaen sprer seg stadig. Helsevesenet kjemper nå mot klokka for å få vaksinen ut til fleste mulig. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Mens enkelte små kommuner har fått dobbelt så mye vaksine som de trenger har de største byene vært taperne.

Flere, som Bergen og Kristiansand, er allerede gått tom for vaksine uten at de mest utsatte har blitt vaksinert. Nå lover Folkehelseinstituttet at storbyene skal prioriteres.

300.000 doser ble sendt ut i forrige uke, 166.000 doser skal ut denne uken. Neste uke vil ytterligere 290.000 doser bli distribuert. Her kan du se når vaksineringen er i gang i din by.

Oslo
Bydelene står for vaksineringen i Oslo og har oppstart for risikogruppene på følgende datoer.

I dag, onsdag: Nordre Aker, Nordstrand, St. Hanshaugen (bare for gravide og barn i grunnskolealder i risikogruppene) og Søndre Nordstrand, (bare for gravide og barn i risikogruppene).

Torsdag: Alna, Frogner, Gamle Oslo (bare gravide etter 3. svangerskapsmåned), Østensjø og Ullern.

Fredag: Sagene, Bjerke (bare gravide etter 3. svangerskapsmåned)

Mandag: Bjerke (resten av risikogruppene), Gamle Oslo, Grünerløkka, St. Hanshaugen, (resten av risikogruppene) Søndre Nordstrand, (resten av risikogruppene) Grorud, Stovner og Vestre Aker.

For resten av innbyggerne er forventet vaksinestart som følger:

Mandag 9. november: Gamle Oslo
Tirsdag 17. november: Alna
Fra midten av november: Frogner, Nordstrand, Stovner, Bjerke.

Vaksinasjonsstart er ennå ikke avklart i Nordre Aker, St. Hanshaugen, Søndre Nordstrand, Grünerløkka, og Sagene.

Bergen
Bergen fikk 15 000 doser forrige uke, men gikk tom tirsdag. Kommunen er lovet cirka 18 000 nye doser i uke 45, og vil da gjenoppta vaksineringen av risikogruppene.

BERGEN: Åsta Marie Olafsson var aldri i tvil om at hun burde ta vaksine ettersom hun er gravid. 
Helsesøster Liva Øvreseth setter sprøyten. I går gikk Bergen tom for vaksine. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
BERGEN: Åsta Marie Olafsson var aldri i tvil om at hun burde ta vaksine ettersom hun er gravid. Helsesøster Liva Øvreseth setter sprøyten. I går gikk Bergen tom for vaksine. Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer

For resten av befolkningen vil vaksine være tilgjengelig tidligst i midten av november.

Trondheim
Trondheim fikk 10 000 doser forrige uke. Vaksineringen av risikogruppene har startet ved byens fastlegekontor. Enkelte legekontor er nå tomme, men ved mange fastlegekontor pågår vaksineringen fortsatt.

Torsdag og fredag vil det bli vaksinering i lokaler i tilknytning til Legevakta. Tidlig neste uke kan kommunen gå tom for vaksiner. Samme uke skal de få en ny forsendelse. Den vil gå til risikogruppene og de som har nærkontakt med risikogruppene og helsepersonell.

Massevaksinering for befolkningen generelt vil starte tidligst 16. november.

Stavanger
Stavanger fikk 7 500 vaksiner i forrige uke. Disse er sendt ut til byens legekontor. Mange har nå brukt opp sine doser. Kommunen regner med å gå tom i løpet av uka.

Neste uke er det varslet en ny forsendelse. Også denne vil gå til risikogruppene.

Deretter skal pårørende til barn under halvannet år, pårørende til risikogruppene og helsepersonell vaksineres. Bedriftshelsetjenesten vil få tilbud før resten av befolkningen i Stavanger.

Befolkningen for øvrig vil tidligst få vaksine i slutten av november.

Kristiansand
Kristiansand fikk 10 000 doser forrige uke, disse var helt brukt opp i går. Nye doser er ventet neste uke.

Kommunen regner med at det vil være lite vaksine tilgjengelig i byen fram til midten av november. Kommuneoverlegen tviler på at alle i risikogruppene vil være vaksinert innen to uker, som er myndighetenes mål.

Befolkningen for øvrig vil kunne få vaksine mellom slutten av november og julaften.

Fredrikstad
Gravide i 2. og 3. trimester (etter 3. svangerskapsmåned) og barn fra 6 måneder-16 år i risikogruppen blir tilbudt vaksine fra og med fredag 30. oktober i Fredrikstad.  Personer opp til 65 år i risikogruppene startes vaksinert fra mandag 2. november.
Vaksinering av resten av befolkningen kan starte fra midten av november.

Tromsø
Er i gang med vaksinering på helseinstitusjoner. Helsepersonell vaksineres fra i dag.
Torsdag starter vaksinering av gravide. Mandag 2. november starter vaksinering av risikopasienter under 16 år.
Fra 13. november vaksineres øvrige risikogrupper. Dette kan starte noe før hvis barn i risikogruppene dekkes tidligere enn antatt.
Resten av befolkningen kan vaksiners fra slutten/ midten av november.

I Tromsø brukes ikke fastlegene til vaksinering.

Sandnes
De første fastlegekontorene og legesentrene i Sandnes startet vaksinering av gravide og personer i risikogruppene under 65 år mandag. Flertallet startet i går og innen fredag skal alle være i gang.

Vaksinering av kronisk syke over 65 år vil starte i uke 45, mellom 2. til 7. november, så sant kommunen får mer vaksine i neste uke.
Befolkningen for øvrig kan vaksineres fra midten av november.

Drammen
Enkelte fastlegekontor er i gang med vaksinering av risikogruppene. Torsdage er det massevaksinering av barn i risikogruppene. Gravide i 4. - 9. måned vaksineres fredag. Massevaksinasjon av risikogrupper starter fra 6. november på Smittevernkontoret/Marienlyst helsestasjon.
Massevaksinasjon av hele befolkningen i Drammen vil tidligst kunne ta til i annen halvdel av november.

Sarpsborg
Sarpsborg fikk 4000 vaksiner mandag kveld. Torsdag starter vaksinasjon for gravide etter 3. svangerskapsmåned. For barn fra 6. klasse og oppover og voksne til og med 64 år i risikogruppene starter vaksineringen mandag 2. november.

Barn under 6. klasse i risikogruppene vaksineres onsdag 4. november. Fastlegekontorene starter vaksinering av risikogruppene fra og med onsdag. Fra midten av november starter vaksineringen av befolkningen for øvrig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media