Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk Nøttelitens utrolige forsvinningsnummer!

Tok kjøkkenveien 13 meter over asfalten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amin Nijad fikk seg en skikkelig overraskelse da han tidlig på morgenen gikk ut på kjøkkenet i leiligheten sin i Wiesbaden i Tyskland. Der var det nemlig et ekorn som var i full gang med morgengymnastikken.

Eller kanskje var det bare Nøtteliten som hadde tatt en liten avstikker på skoleveien.

Amins gravide kone lukket kjøkkendøra i frykt for at ekornet kunne bære med seg smitte, men dermed oppsto et nytt problem.

- Ekornet var fanget inne på kjøkkenet og raste rundt etter at min gravide kone lukket døra, så jeg måtte åpne kjøkkenvinduet, forteller Amin til Dagbladet om de panikkartede minuttene.

Bykset ut av vinduet Heldigvis for oss var Amin våken nok til å ta opp et kamera og filme hele opptrinnet, for ekornet hadde ingen planer om å tilbringe dagen inne på et kjøkken.

Etter flere forsøk på å krysse døra oppå en list, kom den lille krabaten seg opp på kjøkkenbenken. Derfra tok den rennafart og bykset ut av vinduet i tredje etasje.

- Jeg anslår at det er omlag 13 meter ned til asfalten, sier Amin, som du i videoen kan høre ble svært opphisset av det utrolige forsvinningsnummeret.

Nytt besøk Heldigvis går alt bra med ekornet, som rett etter landing fortsetter å rase rundt nede på bakken.

Amin forteller at ekteparet aldri tidligere har hatt besøk av Nøtteliten, men at han har kommet på et nytt besøk etter at han tok kjøkkenveien.

- Jeg skjønte i ettertid at han kom seg inn via stuevinduet, som er tre meter fra et stort tre. Fra stua og ut på kjøkkenet var det en sti med avføring og kaos. Etter at vi oppdaget ham, tok det bare tre minutter før han forsvant, sier Amin.

Brer seg ut Amin sier at han har lest seg litt opp på ekorn etter den utrolige episoden og at det ikke er noe stort problem for ekorn å fly ut av et vindu. Han trekker fram fenomenet terminalfart for å forklare at ekornet ikke har store problemer med å lande trygt etter et fall på 13 meter.

Terminalfart er farten et legeme får når tyngdekraften virker like sterkt som luftmotstanden. Ekornet brer seg ut for å maksimere luftmotstanden og overlever sannsynligvis greit å treffe bakken i sin terminalfart.

OVERLEVDE: Ekornet hadde små problemer med fallet på 13 meter. I tillegg har den kommet på et nytt besøk, men da tok han veien ut fra stua til treet sitt.
OVERLEVDE: Ekornet hadde små problemer med fallet på 13 meter. I tillegg har den kommet på et nytt besøk, men da tok han veien ut fra stua til treet sitt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media