Sjekk om du bor i kommunene der de tjener mest eller minst

Stor oversikt over snittinntekt og snittformue i din kommune.

SJEKK DIN KOMMUNE: I listene nedenfor ser du gjennomsnitlig inntekt og gjennomsnitlig formue for hver kommune. Foto: Scanpix
SJEKK DIN KOMMUNE: I listene nedenfor ser du gjennomsnitlig inntekt og gjennomsnitlig formue for hver kommune. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge har ifølge årets skattelister fått 45 121 nye millionærer. Det er etter skatteoppgjøret for 2013 519 547 millionærer i landet.

Men hvor mye tjener innbyggerne i landet? Sjekk snittinntekta og snittformuene for innbyggerne i din kommune nederst i saken.

Bærum kommune er ikke overraskende på topp, som i fjor. Der tjener innbyggerne 417 770 kroner i gjennomsnitt. Nabokommunen Asker følger etter med 395 285 kroner. I år har Stavanger falt ned fra pallen til fordel for nabokommunen Sola med en gjennomsnittslønn på 382 764 kroner mot 378 045 kroner i Stavanger.

Nytt for året er at Svalbard rykker opp fra 7. plassen i fjor og kommer inn på topp 5.

Kommunen med lavest gjennomsnittsinntekt per innbygger i Norge er i år, som i fjor, Trysil kommune. Der gjelder tallet 156 088 kroner. Frosta kommer litt bedre ut med 175 946 kroner og Norddal kommune er enda litt bedre med 181 917 kroner.

For landets største byer kommer Oslo på 31. plass, Bergen på 27. og Trondheim på 61. plass.

Gjennomsnitlig formuetopp i kommune-Norge er Austevoll med 1 593 098 kroner, tett fulgt av Frøya med 1 221 070 kroner. Bærum og Asker kommer etter der. Nederst ligger Hammerfest med 192 827 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer