Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sjekk passasjerlistene

Den norske reiselivsbransjen vil gi politiet innsyn i passasjerlistene for å hindre at pedofildømte drar til utlandet for å begå overgrep på barn. Bransjen har heller ingen motforestillinger mot å frata dem sine pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Rolf Forsdahl i Den Norske Reisebransjeforening sier til Aftenposten i dag at han vil anbefale styret å støtte politiet og deres ønske om innsyn i passasjerlistene.

Nye metoder

Redd Barna sendte i går et brev til justisminister Aud-Inger Aure hvor de foreslår at kapasiteten til etterretning og etterforskning av seksuelle overgrep mot barn må styrkes med flere stillinger hos Kripos.

Politiet må gis adgang til å bruke utradisjonelle metoder som infiltrasjon og romavlytting i etterforskningen av pedofile miljøer. Dessuten bør dømte overgripere bli fratatt passet for å hindre at de reiser ut av Norge og misbruker barn, mener Redd Barna.

Organisasjonen foreslår at det opprettes en fast norsk sambandsmannsordning for å effektivisere og intensivere overvåkingsarbeidet mot norske sexturister.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!