IPOD OG DOBBELTSIDIG TAPE: En observant minibankkunde så den fastlimte ipoden, og varslet politiet. Foto: Politiet
IPOD OG DOBBELTSIDIG TAPE: En observant minibankkunde så den fastlimte ipoden, og varslet politiet. Foto: PolitietVis mer

Sjekk pinkodetyvenes sylfrekke triks

Observant kunde ved minibanken på Majorstuen avslørte forsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er sjelden det gjøres så enkelt som det der, sier Morten Drægni,  politioverbetjent på Vinningsgruppen sentrum i Oslo-politiet.

De la i ettermiddag ut et bilde av en ipod som var limt fast til en minibank på Majorstuen i Oslo. Målet var å filme PIN-koden til minibankbrukerne.

«CARD-TRAP»: Denne lille saken, en «card-trap», var montert på minibanken for å holde igjen fornærmedes kort. - Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet. Foto: Politiet
«CARD-TRAP»: Denne lille saken, en «card-trap», var montert på minibanken for å holde igjen fornærmedes kort. - Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet. Foto: Politiet Vis mer

- Det er en veldig enkel skimmingmetode. Vi har ikke sett den i Norge tidligere, men kjenner til noen eksempler fra utlandet, sier Drægni til Dagbladet.

I tillegg til den fastlimte ipoden, var det montert en såkalt «card-trap» for å holde igjen fornærmedes kort.

- Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet.

- Det er en enkel måte å stjele kort og kode på, sier Drægni.

Politiets etterforskere undersøker nå ipoden, for å se om den kan føre dem til gjerningsmennene.

Det var en observant minibankkunde som varslet politiet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Oslo-politiet og Vinningsgruppen har de siste årene jobbet systematisk med å etterforske og forhindre skimming og pinkodesnapping. De har fått bukt med mye, men fortsatt er det enkelte som slår til.

- Det er mindre av det enn tidligere, men det skjer fortsatt stadig. Og bare et tilfelle av skimming kan generere hundrevis av anmeldelser, sier Drægni.