Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk pinkodetyvenes sylfrekke triks

Observant kunde ved minibanken på Majorstuen avslørte forsøket.

IPOD OG DOBBELTSIDIG TAPE: En observant minibankkunde så den fastlimte ipoden, og varslet politiet. Foto: Politiet
IPOD OG DOBBELTSIDIG TAPE: En observant minibankkunde så den fastlimte ipoden, og varslet politiet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er sjelden det gjøres så enkelt som det der, sier Morten Drægni,  politioverbetjent på Vinningsgruppen sentrum i Oslo-politiet.

De la i ettermiddag ut et bilde av en ipod som var limt fast til en minibank på Majorstuen i Oslo. Målet var å filme PIN-koden til minibankbrukerne.

«CARD-TRAP»: Denne lille saken, en «card-trap», var montert på minibanken for å holde igjen fornærmedes kort. - Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet. Foto: Politiet
«CARD-TRAP»: Denne lille saken, en «card-trap», var montert på minibanken for å holde igjen fornærmedes kort. - Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet. Foto: Politiet Vis mer

- Det er en veldig enkel skimmingmetode. Vi har ikke sett den i Norge tidligere, men kjenner til noen eksempler fra utlandet, sier Drægni til Dagbladet.

I tillegg til den fastlimte ipoden, var det montert en såkalt «card-trap» for å holde igjen fornærmedes kort.

- Gjerningspersonene kommer så tilbake og tar med seg kamerautstyretog kortet.

- Det er en enkel måte å stjele kort og kode på, sier Drægni.

Politiets etterforskere undersøker nå ipoden, for å se om den kan føre dem til gjerningsmennene.

Det var en observant minibankkunde som varslet politiet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Oslo-politiet og Vinningsgruppen har de siste årene jobbet systematisk med å etterforske og forhindre skimming og pinkodesnapping. De har fått bukt med mye, men fortsatt er det enkelte som slår til.

- Det er mindre av det enn tidligere, men det skjer fortsatt stadig. Og bare et tilfelle av skimming kan generere hundrevis av anmeldelser, sier Drægni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!