Sjekk ut dette fjellet på toppen av en skyskraper

Har vært under bygging i seks år - ulovlig. Naboklager skal ha blitt besvart med vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åslaug Hagas ulovlige brygge og Helga Pedersens ulovlige bolig er ingenting sammenliknet med dette.

De siste seks åra har nemlig den kinesiske mangemillionæren og professoren Zhang Biqing bygd det som ser ut som et massivt fjell på toppen av en 26 etasjers skyskraper i Haidian-distriktet i Beijing, melder South China Morning Post.

- Naboklager besvart med vold Det som skal se ut som et fjell er kunstig materiale og innenfor «fjellveggene» skal det befinne seg en lukseriøs toppleilighet.

Byggingen har irritert de som bor i skyskraperen - de blir ikke bare plaget av konstruksjonsarbeidet, men har klaget gjentatte ganger om vannlekkasjer, sprekker og liknende.

- Dette var egentlig en liten leilighet da han kjøpte det, men han rev det og bygde dette fjellet oppå oss, sier en nabo.

Ifølge kinesiske medier har naboene klaget i årevis, men tilsynelatende blitt ignorert.

Naboklagene har blitt møtt av trusler. En 77 år gammel mann skal ha blitt banket opp flere ganger av Biqing og så seg til slutt tvunget til å flytte, ifølge lokale medier. Politiet skal ikke ha grepet inn.

Ultimatum Lokale myndigheter skal ikke ha gjort noe - fram til nå. Først når bildene begynte å bli publisert i flere kinesiske medier på mandag, har de bestemt seg for å foreta seg noe.

FJELL-LUKSUS: Etter en storm av naboklager og mediesaker har lokale myndigheter kommet med et ultimatum til den kinesiske mangemillionæren som har bygd det som ser ut som et fjell på toppen av en 64 etasjers skyskraper. Foto: AFP PHOTO/Mark Ralston/NTB Scanpix
FJELL-LUKSUS: Etter en storm av naboklager og mediesaker har lokale myndigheter kommet med et ultimatum til den kinesiske mangemillionæren som har bygd det som ser ut som et fjell på toppen av en 64 etasjers skyskraper. Foto: AFP PHOTO/Mark Ralston/NTB Scanpix Vis mer

Nå skal det lokale bygningskontoret i Haidian-distriktet ha gitt Biqing et ultimatum: riv alt sammen selv, eller så blir myndighetene å gjøre det. Eventuelt må ha selv bevise at det er trygt.

Eieren er i flere medier omtalt som en lege i tradisjonell medisin. Han skal dessuten eie en kinesisk kjede som driver med akupunkturklinikker. Han skal selv ha omtalt seg selv som en professor.

I den britiske avisa Daily Mail, som er verdens største nettavis, er han imidlertid døpt «den sprø professoren».

FØLGER MED: Med sikkerhetskameraer og ventilasjonsanlegg er det ikke akkurat som å bo i et fjell, selv om det kanskje ser sånn ut. Foto: Reuters/Jason Lee/NTB Scanpix
FØLGER MED: Med sikkerhetskameraer og ventilasjonsanlegg er det ikke akkurat som å bo i et fjell, selv om det kanskje ser sånn ut. Foto: Reuters/Jason Lee/NTB Scanpix Vis mer