Nye emojis godkjent:

Sjekk ut gravid mann-emojien!

En rekke nye emojis er godkjent, deriblant disse to.

GRAVID MANN: En gravid mann og en gravid «person» er blant de nye emojiene som snart rulles ut. Foto: Emojipedia
GRAVID MANN: En gravid mann og en gravid «person» er blant de nye emojiene som snart rulles ut. Foto: Emojipedia Vis mer
Publisert

Med jevne mellomrom blir utvalget av emoji-symboler oppdatert, og ofte skaper én eller to emojier spesielt mye oppmerksomhet.

Gravid mann

Denne gangen er det «gravid person» og «gravid mann» som stikker seg ut blant samlingen av nylig godkjente emojis. Fra før av finnes emojien «gravid kvinne», som ble en del av samlingen allerede i 2016.

På nettsiden Emojipedia beskrives de nye emojiene på følgende måte:

«En gravid mann holder sin runde mage. Noen ganger brukt for å representere følelsen av å være stappmett - som i 'matbaby'».

- Emojiene ble godkjent for å lage emoji-utvalget mer konsistent og kjønnsinkluderende, skriver Emojipedia.

Både person, mann og kvinne

De skriver at den nye gravid-varianten for eksempel kan brukes av transmenn eller ikke-binære personer, så vel som kvinner med kort hår.

Ifølge Emojipedia har Unicode de siste åra anstrengt seg mer for å være kjønnsinkluderende. I 2019 innførte de en politikk om å representere alle kjønn og hudfarger i høyere grad.

Målet er å ha både person, mann og kvinne representert i alle emojier med kjønn.

NYE EMOJIS: Disse kommer snart til en telefon nær deg. Foto: Unicode
NYE EMOJIS: Disse kommer snart til en telefon nær deg. Foto: Unicode Vis mer

37 nye emojis

«Gravid mann» og «Gravid person» er ikke de eneste nye emojiene som står på trappene. Unicode har publisert en oversikt over totalt 37 nye, godkjente emojier på sin hjemmeside.

BRYR SEG: Facebook lanserer nå en ny emoji som skal uttrykke at man bryr seg. Video: CNN / Facebook. 17 april 2020 Vis mer

Blant andre emojier som er blitt godkjent, finner vi blant annet en munn som biter seg i leppa, et troll og ei disco-kule.

De nyeste oppdateringene er lansert under navnet The Unicode Standard, versjon 14.0. Det er føyd til hele 37 nye emojis og over 800 nye karakterer.

Er du fristet til å ta noen av dem i bruk, må du imidlertid smøre deg med tålmodighet.

Disse er nemlig forventet å dukke opp på mobil og datamaskin først til neste år en gang, ifølge The Unicode Consortium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer