Donald Trump til motangrep på Alicia Machado:

- Sjekk ut sexvideoen hennes

Donald Trump skrev melding klokka halv seks om morgenen.

- IKKE EN BRA MANN: Alicia Machado har vært sterkt kritisk til Donald Trump. Nå går presidentkandidaten til motangrep. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
- IKKE EN BRA MANN: Alicia Machado har vært sterkt kritisk til Donald Trump. Nå går presidentkandidaten til motangrep. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alicia Machado vant «Miss Universe» i 1996.

Siden den gang har forholdet hennes til daværende missesjef Donald Trump vært alt annet enn problemfritt.

Trump skal blant annet ha kalt henne «Miss Piggy», noe som ikke gikk upåaktet hen under tirsdagens valgdebatt.

- Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, har blitt amerikansk statsborger og kommer til å stemme i november, sa Hillary Clinton, uten å få noe klart svar på om republikaneren virkelig hadde kommet med utsagnet.

- Skurkeaktige Hillary

Nå går Trump imidlertid til kraftig motangrep mot både Clinton og Machado.

- Hjalp skurkeaktige Hillary den motbydelige Alicia M (sjekk ut sexvideoen hennes) i å bli amerikansk statsborger, slik at hun kunne bruke henne i debatten, skriver Trump på Twitter.

Washington Post skriver at twittermeldingen, som ble sendt klokka halv seks på morgenen lokal tid, trolig sikter til en episode av den spanske utgaven av Big Brother spilt inn tilbake i 2005.

Der hadde hun intim kontakt med en annen deltaker.

Ble amerikaner for å hindre Trump

Avisa skriver imidlertid at det ikke er beviselig at den venezuelanskfødte modellen har spilt inn noen sexvideo.

Trumps motkandidat, Hillary Clinton, var tidlig ute med å kalle Trump en konspirasjonsteoretiker i forbindelse med Twitter-meldingen.

- Hva slags mann er våken hele natta for å sverte en kvinne med løgner og konspirasjonsteorier, skrev Clinton.

Ifølge Washington Post ble Machado amerikansk statsborger for å kunne stemme på nettopp Clinton.

Machado har vært tydelig på at hun ønsker å hindre sin forhenværende sjef i å bli president.

- Han er på ingen måte noen bra person, sa Machado i et intervju med Inside Edition tidligere i år.

SNAKKER UT: - Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, sa Hillary Clinton under valgdebatten. Trump har tidligere kommet med en rekke utsagn om utseendet til den tidligere missedronninga. Nå snakker hun ut. Video: CNN Vis mer

Langvarig feide

Trump og Machado hadde en mye omtalt feide tilbake på nittitallet, der det ble spekulert i om hun kom til å miste missekronen.

Dette på grunn av en vektøkning.

- Hun veide 53 kilo, så gikk hun opp til 72 eller 77 kilo. Dette er ei dame som liker å spise, fortalte Trump pressen kun to måneder etter Machados seier, iføle New Zealand Herald.

Der Machado har sagt at hun pådro seg spiseforstyrrelser i etterkant av behandlingen hun fikk av Trump, har amerikaneren forsvart seg med å omtale Machado som en katastrofal missedronning.

- Hun var den verste vi noen gang hadde. Den verste. Den absolutt verste. Hun var umulig å ha med å gjøre, sa Trump tirsdag morgen overfor Fox News, ifølge Washington Post.

- Mange år siden

Intervjuet var et tilsvar på Clintons uttalelser under debatten samme dag, der Clinton brukte Machado-historien som en del av en serie av angrep mot Trump og hans kvinnesyn.

Therese Sollien, USA-ekspert og journalist i Dag og Tid, mente dette var en vellykket strategi.

- Det er mye enklere for Clinton å anklage Trump for å være mannsjåvinist enn å gå løs på hans velgere, som hun har gjort tidligere, sa Sollien under Dagbladets valgsending.

Til Fox News sier Trump følgende om strategien:

- Dette var mange år siden, men Hillary fant tilbake til denne jenta og snakket om henne som om hun var Mor Theresa. Slik var det ikke akkurat, men det er okay. Hillary må gjøre det hun må gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer