Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjekk valgseddelen før du stemmer!

I Bergen og Oslo ble stemmesedler fra Høyre byttet med Rødt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I enkelte valgavlukker i Bergen skal man ha funnet Rødt sine stemmesedler hvor Høyre sine skulle vært.


- Vi ble varslet om at stemmesedlene til Høyre i et av våre stemmelokaler hadde blitt byttet ut. Vi reagerte med å sende tekstmelding til alle stemmelokalene om at de måtte være nøye med å sjekke avlukkene, forteller rådgiver Tonje Geithus hos bystyret i Bergen til NTB.

Det samme skal ha skjedd i Oslo.

Problem for svaksynte

Generalsekretær Trond R. Hole i Høyre er rystet over episodene.

- Jeg blir sjokkert. Men jeg legger til grunn at dette kun dreier seg om enkelttilfeller, sier han.

Verst er det for de svaksynte som allerede har problemer med å stemme. Problemer kan oppstå hvis de velger et ark fra Høyre sin boks, og så ender opp med å stemme Rødt i stedet.

- De svaksynte eller distré kan komme til å stemme feil. Dette er et problem, sier Hole, som etterlyser strengere kontroll.

- Det viktigste nå er at rutinene blir skjerpet og at man tar oppgaven med å jevnlig sjekke avlukkene alvorlig.

Opprørt Rødt-leder

Leder i Rødt, Torstein Dahle, reagerer med avsky når han får høre hva som skal ha skjedd i Bergen.


— Dette vil jeg ta sterkt avstand fra. Dette hører ikke hjemme noe sted. En eller annen spøkefugl må ha gjort dette, sier han.
Mandag ble det referert blant annet fra Høyre at ombytting av sedler også skulle ha funnet sted i Oslo, men informasjonsrådgiver Kjetil Bjørnsrud i bystyrets sekretariat opplyser mandag ettermiddag at de ikke har konkrete rapporter om at noe slikt skal ha skjedd.
— Vi har gode kontroller hos oss, sier Bjørnsrud.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling