Sjekk VISA-kortet ditt!

Norske banker jobber på spreng med å få varslet over 5000 norske kortkunder om at de kan være svindlet i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag formiddag startet flere norske banker arbeidet med å kartlegge og varsle over 5000 norske VISA-kunder. Grunnen er at amerikanske myndigheter har startet etterforskning av organisert kopieringssvindel, der flere tusen norske kunder kan ha fått sine kort skannet og kopiert i minibanker over hele USA. Liknende saker har flere ganger vært avdekket i Norge, seinest i Trondheim i fjor sommer da noen hadde festet en kortleser som leser av informasjonen i kortet på minibanken.

Deretter brukte de kortinformasjonen til å tappe kontoer for penger.

-  Har du vært i USA i løpet av de siste to årene og brukt VISA-kortet ditt i en eller flere minibanker, bør du sjekke bankutskriften din. Selv om vi ikke vet omfanget av denne saken ennå, er det ingen grunn til å tro at nordmenn ikke er blitt svindlet for penger, sier Thomas Midteide, informasjonssjef i VISA Bankgruppe.

Over 1000 Skandiabanken-kunder ble i går informert om hvorvidt deres kort kan være tappet for penger:

-  Vi holder nå på med å ringe rundt til de kundene som er berørt. Vi sperrer kortet og oppretter ny konto med nytt kort. Kunder som er svindlet skal ikke være redde for å tape penger, sier informasjonsansvarlig Andris Hamre.

- KAN VÆRE SVINDLET: Thomas Midteide, VISA Bankgruppe.