«Sjekkeartisten» som brukte kveletrikset planlegger ny Norges-tur. Vil bli møtt av demonstrasjon

Julien Blanc har annonsert Oslo-besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den selverklærte «sjekkeartisten» Julien Blanc pådro seg negative overskrifter og reaksjoner verden over i fjor, blant annet etter han la ut videoer av et «kvelesjekketriks» hvor han tok rundt halsen på ukjente kvinner, før han «hysjet» på dem.

Han planla da et Norges-besøk, men dette så ut til å bli avlyst etter at det ble varslet demonstrasjoner mot ham og det ble startet en underskriftskampanje for å nekte ham innreise.

Annonsert Oslo-besøk Nå kan det se ut til at Blanc vil igjen har planer om å besøke Norge. Selskapet Real Social Dynamics annonserer i hvert fall at han kommer til Oslo 25. august, som en del av «Julien World Tour». Det er ikke opplyst hvor i Oslo han vil gjennomføre det annonserte kurset. Samtidig er det ikke lagt inn noe Oslo-besøk på verken denne eller noen annen dato på hjemmesiden som reklamerer for «verdensturneen». Men hvis han kommer, kan han vente seg en demonstrasjon.

- Vi har holdt liv i Facebook-siden hvor det ble planlagt demonstrasjon forrige gang, og hvis han kommer hit denne gangen vil vi gjennomføre en demonstrasjon for å vise vår avsky, sier Kaja Ljønes Lund, feministisk leder i Sosialistisk Ungdom, til Dagbladet.

1400 personer har oppgitt på Facebook-siden at de vil delta. Hvor mange som eventuelt vil møte opp er selvsagt uklart.

- Vi planlegger ikke dette fordi han har et annet kvinnesyn enn oss, men fordi vi mener han oppfordrer til manipulerende oppførsel og til vold med «kveletaksjekketrikset», sier Lund.

Farlig eller misforstått humor? Der Blancs motstandere mener han er kvinnefiendtlig og farlig, mener tilhengerne hans at det som framstår som sjokkerende «sjekketeknikker» og holdninger er misforstått svart humor.

Blanc har i et intervju med CNN sagt at han ikke lærer bort «kvelningsåpningen», og at målet hans er å «lære menn hvordan de skal få selvtillit til å ta kontakt med kvinner og innlede forhold til dem»

Psykolog Anders Imenes sa i fjor til Dagbladet at Blanc og andre som driver «sjekkeskoler» viser fram metoder som ikke kan underbygges vitenskapelig.

- For de fleste menn som sliter med å finne seg en dame vil nok uansett være mye bedre å ta en god prat om det med en kompis i badstua, sa Imenes.

• Les også: Debatt: Misforståtte menn og dumme feminister. Forsvaret for Julien Blancs kvinneundertrykking bare styrker motstanden.