ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Foto: Instagram
ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Foto: InstagramVis mer

Sjekkeartisten som vil legalisere voldtekt og «synes kvinner med spise­forstyrrelser er de beste kjærestene»

Må avlyse møter over hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forfatteren, bloggeren og den selverklærte sjekkeartisten Daryush «Roosh V» Valizadeh har havnet i hardt vær de siste dagene.

Lederen for det han beskriver som en ny-maskulin bevegelse hadde planlagt en rekke møter og sammenkomster verden over denne helga, men etter å ha møtt massiv motbør og et nærmest unisont klagekor har han valgt å kansellere.

Grunnen til det er ifølge ham selv at han ikke lenger kan «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Det skriver han på sin egen blogg.

Bred motstand Møtene var planlagt i 165 byer i mer enn 40 land, og ideen var at likesinnede menn kunne komme sammen og dele historier og erfaringer.

Selv blir amerikaneren beskrevet av The Guardian som en mann som bedømmer en kvinnes verdi ut fra hennes «fruktbarhet og skjønnhet», og siterer ham på at «kvinner med spiseforstyrrelser er de beste kjærestene».

Planen ble møtt med demonstrasjoner, underskriftskampanjer og advarsler i mange land.

I Storbritannia rakk en underskriftskampanje å samle nesten 100 000 signaturer. I Australia rundet de 100 000, og immigrasjonsmyndighetene gjorde det klart at Valizadeh ikke ville få visum.

Borgermesteren i Ottawa skrev på Twitter at det «voldtektspromoterende, misogyne og homofobe budskapet» ikke var velkomment i hans by.

Nå er planene altså avlyst.

Egne regler Mye av årsaken til Valizadehs labre popularitet, finnes i artikkelen «Hvordan stoppe voldtekter». Her argumenterer han for at voldtekt på privat eiendom bør legaliseres, og i bloggposten «Når nei betyr ja» lanserer han sin egen guide til hva kvinner egentlig mener når de sier nei.

• «Nei» når du prøver å ta av henne buksa eller t-skjorta betyr «Du må gjøre meg kåtere».
• «Nei» når du prøver å ta av henne bh'en betyr «Prøv igjen om fem minutter».
• «Nei» når du prøver å ta av henne trusa betyr «Ikke gi opp nå».

Han har i ettertid unnskyldt voldtektsartikkelen med at det hele var ment som satire.

Forfatterskap Hva forfatterskapet til «Roosh V» angår, består det av 17 bøker. 10 av dem er det han kaller «reiseguider» som går ut på hvordan man skal lure kvinner fra forskjellige nasjoner til sengs.

Han har også skrevet to mer generelle sjekkebøker, samt fem bøker basert på selvopplevde historier.

Selv om Valizadeh gjennom sitt siste stunt fikk oppmerksomheten han mest sannsynlig ønsket seg, grep han også muligheten til å gi et spark til mediene.

- Dersom jeg blir drept av en idiot nå, vil ikke media bry seg. De elsker makten sin. I morgen vil de finne seg en ny martyr, skriver han på Twitter.