Sjekkeartisten som vil legalisere voldtekt og «synes kvinner med spise­forstyrrelser er de beste kjærestene»

Må avlyse møter over hele verden.

ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Foto: Instagram
ROOSH V: Etter å ha forsøkt å arrangere møter og treff i en rekke land, måtte den selverklærte sjekkeartisten «Roosh V» kansellere møtene da han ikke lenger kunne «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatteren, bloggeren og den selverklærte sjekkeartisten Daryush «Roosh V» Valizadeh har havnet i hardt vær de siste dagene.

Lederen for det han beskriver som en ny-maskulin bevegelse hadde planlagt en rekke møter og sammenkomster verden over denne helga, men etter å ha møtt massiv motbør og et nærmest unisont klagekor har han valgt å kansellere.

Grunnen til det er ifølge ham selv at han ikke lenger kan «garantere for møtedeltakernes sikkerhet eller privatliv». Det skriver han på sin egen blogg.

Bred motstand Møtene var planlagt i 165 byer i mer enn 40 land, og ideen var at likesinnede menn kunne komme sammen og dele historier og erfaringer.

Selv blir amerikaneren beskrevet av The Guardian som en mann som bedømmer en kvinnes verdi ut fra hennes «fruktbarhet og skjønnhet», og siterer ham på at «kvinner med spiseforstyrrelser er de beste kjærestene».

Planen ble møtt med demonstrasjoner, underskriftskampanjer og advarsler i mange land.

I Storbritannia rakk en underskriftskampanje å samle nesten 100 000 signaturer. I Australia rundet de 100 000, og immigrasjonsmyndighetene gjorde det klart at Valizadeh ikke ville få visum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer