Sjekker alibi i Espås-saken

ÅLESUND (Dagbladet.no): Etterforskerne i Espås-saken har startet en ny gjennomgang av billedmaterialet de har hentet inn. Årsaken er at politiet vil sjekke alibiet til en navngitt mann og de leter spesielt etter mannens bil, opplyser politiinspektør Yngve Skovly til Sunnmørsposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke mye politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre Politikammer vil si om mannen bortsett fra at vedkommende ikke er dømt for lignende forbrytelser tidligere. Imidlertid sier Skyvly at politiet har fått opplysninger som gjør det nødvendig å gå gjennom det omfattende materialet enda en gang.

Det er en kjent sak at mye av materialet politiet sitter på er hentet inn fra utlandet, men Skovly vil ikke opplyse om mannen er norsk eller utenlandsk.

Tar tid

Å få sjekket mannen ut av saken kan ta tid. Politiet har samlet inn tusenvis av bilder og flere timer med videoopptak. Også om det finnes satelitt bilder av Geiranger den 8.august 1996 er undersøkt skriver Sunnmørsposten, men at dette ikke har gitt resultater.

Kripos kommer

Skovly opplyser at det for tiden ikke er noen som arbeider med Espås-saken på fulltid, men regner med at Kripos kommer til Sunnmøre for en gjennomgang av saken før jul.