Sjekker alle sex-forbrytere

Politiet foretar nå omfattende undersøkelser rundt kjente sedelighetsforbrytere og overgrepssaker mot barn i Vestfold-området. - Det er naturlig at politiet ser på alle sedelighetsforbrytere, sier politimester Svein W. Løsnæs i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For åtte år siden ble en jente seksuelt misbrukt utenfor Stokke sentrum - bare en mil fra stedet der den drepte 12-åringen ble funnet. Gjerningsmannen ble aldri tatt. Stokke-saken og drapssaken i Larvik har likhetstrekk: Også Stokke-jenta brukte sykkel og ble overfalt i et skogholt.

- Det er klart vi tenker på denne saken igjen etter det forferdelige som nå har skjedd utenfor Larvik, sier lensmann i Stokke, Øivind Anholt. Den såkalte Stokke-saken preget det lille lokalsamfunnet i lang tid. Det faktum at saken aldri ble oppklart, har skapt mistenksomhet overfor enkeltpersoner i lokalmiljøet. Nye tips har gjort at politiet flere ganger har sett på saken på ny - uten å komme videre.

- Det er alltid vanskelig når en slik sak ikke blir oppklart, sier lensmann Anholt.

- Tror du det kan være samme mann igjen?

Overgrep i Vestfold

- Nei, jeg tror ikke det. Men utelukke det kan man ikke. Det ligger i bakhodet i og med at saken aldri ble oppklart, sier Anholt.

I kjølvannet av Stokke-saken dukket det opp et par andre overgrepssaker i området. Etter dette har imidlertid bygda vært forskånet for flere saker, ifølge Anholt.

Det har vært en rekke overgrepssaker i Vestfold på 90-tallet. Her er noen av dem:

Stokke 1991: En 40 år gammel mann fra Stokke misbrukte smågutter i alderen 6- 14 år i en tjueårsperiode. Saken kom opp i kjølvannet av Stokke-saken.

Sandefjord 1993: En 58 år gammel mann fra Sandefjord ble dømt til to års tilleggsstraff for seksuelle overgrep mot to barn under ti år. Tidligere dømt for overgep mot fem mindreårige jenter.

Sandefjord 1993 : En 29 år gammel mann fra Libanon dømt til fem og et halvt års fengsel for seksuelt misbruk av 12 barn under 14 år

Tønsberg 1994: En mann som drev talentutvikling for barn tiltalt for seksuelt misbruk av 12 år gammel jente.

Sandefjord 1996: En 71-åring fra Sandefjord dømt til tre og et halvt års fengsel for utuktig omgang med mindreårige gutter. Hans niende dom for seksuelt misbruk av barn.

Tønsberg 1997: En mann i 30-årene innrømmet seksuelt misbruk av ti gutter under 14 år.

Tønsberg 1998 : En pedofil 35-åring fikk tre års fengsel for å ha misbrukt ti gutter i alderen 8- 15 år.

Tønsberg 1999: En 32 år gammel mann fra Oslo innrømmer å ha sexmisbrukt to gutter. Det ene overgrepet skal ha skjedd på en skole i Tønsberg.